Leusden,
23
juni
2021
|
13:00
Europe/Amsterdam

Elektrische CUPRA Born nog dit jaar te rijden vanaf € 37.990

  • Exclusieve ‘One’ versies dit jaar al beperkt in Nederland leverbaar; dit jaar nog slechts 12% bijtelling voor zakelijke rijders
  • CUPRA Born start als One met krachtige 150 kW/204 pk elektromotor en 58 kWh accupakket; meer varianten volgen in 2022
  • CUPRA Born One nu te reserveren op cupraofficial.nl, vanaf deze zomer te bestellen en nog dit jaar te rijden
Samenvatting

Nederland is één van de - slechts enkele - landen wereldwijd waar de elektrische CUPRA Born nog dit jaar leverbaar wordt. Met ingang van vandaag is de CUPRA Born op cupraofficial.nl voor car lovers te reserveren als exclusieve CUPRA Born One, waarvan een beperkt aantal exemplaren nog dit jaar in ons land de weg op gaat. Dit bijzondere model is voorzien van het 58 kWh accupakket, een 150 kW/204 pk sterke elektromotor én een complete uitrusting. De CUPRA Born One is leverbaar in vier onderscheidende uitvoeringen, vanaf € 37.990*. Snelle zakelijke beslissers rijden de CUPRA Born zo nog vijf jaar lang met 12% fiscale bijtelling.

Met de scherp gelijnde CUPRA Born laat CUPRA zien dat elektrificatie hét recept is voor performance en rijplezier. De volledig elektrische CUPRA’s Born One hebben een elektromotor met een vermogen van liefst 150 kW/204 pk die de achterwielen aandrijft. Samen met het sportonderstel, lage zwaartepunt en de perfecte gewichtsverdeling garandeert die combinatie electrifying performance en een dynamische handling. Dankzij standaard kuipstoelen en het multifunctionele CUPRA sportstuur kan de bestuurder die sportiviteit optimaal ervaren. Daarbij biedt de CUPRA Born volop ruimte, comfort en gebruiksgemak. Het 58 kWh accupakket is goed voor een actieradius tot 420 km**. Dankzij de snellaadmogelijkheid (120 kW) is elke trip na een korte laadstop snel weer voort te zetten.

CUPRA Born One

De exclusieve CUPRA Born One-versies zijn alleen dit jaar in een beperkte oplage beschikbaar. Autoliefhebbers hebben keuze uit vier smaken van luxe. De CUPRA Born Business One is het startpunt. Deze uitvoering heeft standaard onder andere 18 inch lichtmetalen velgen, Full LED verlichting, virtual cockpit, navigatiesysteem met 12 inch touchscreen, Apple CarPlay en Android Auto en veel meer. Ook comfortfuncties als de achteruitrijcamera, verwarmbare stoelen en stuurwiel, parkeersensoren en Predictive Adaptive Cruise Control zijn standaard op de CUPRA Born. Daarnaast is er afhankelijk van smaak en voorkeur voor design en uitrusting keuze uit de Born Adrenaline One, Born Performance One en Born Copper Edition One. 

Vanafprijzen 

CUPRA Born Business One: € 37.990* (€ 137*** netto bijtelling p/m)
CUPRA Born Adrenaline One: € 40.990* (€ 148*** netto bijtelling p/m)
CUPRA Born Performance One: € 43.990* (€ 168*** netto bijtelling p/m)
CUPRA Born Copper Edition One: € 46.990* (€ 188*** netto bijtelling p/m)

Het voordeel van reserveren

De CUPRA Born One is met ingang van vandaag online te reserveren. Reserveren is vrijblijvend en brengt geen kosten of verplichtingen met zich mee, maar wel veel voordelen. Autoliefhebbers die een CUPRA Born One reserveren, worden namelijk als eersten uitgenodigd voor exclusieve preview events én Test Drives. Vanaf deze zomer is de reservering voor hen bovendien als allereersten om te zetten in een concrete bestelling. De levering van de Born One vindt vervolgens nog dit jaar plaats. Dat betekent niet alleen snel genieten van elektrisch rijplezier, maar ook dat zakelijke rijders nog vijf jaar lang profiteren van het gunstige 12%-bijtellingstarief (16% vanaf 2022), waarbij ze slechts 12% bijtellen over de eerste € 40.000 van de fiscale waarde. Prettig om te weten dat zowel de CUPRA Born Business One als de CUPRA Born Adrenaline One beide een fiscale waarde onder de € 40.000 hebben.

Uitbreiding CUPRA Born-gamma in 2022

Dit jaar is de CUPRA Born uitsluitend leverbaar als exclusieve, gelimiteerde One. In 2022 volgt het reguliere gamma en bovendien wordt de range dan verder uitgebreid met kleinere en grotere accupakketvarianten (45 kWh en 77 kWh) en een 110 kW/150 pk sterke elektromotor. Op dat moment wordt de 150 kW/204 pk elektromotor ook leverbaar met de e-Boost Performance-feature, die het vermogen ‘boost’ tot maximaal 170 kW/231 pk.

Car lovers die op de hoogte willen blijven van al het CUPRA Born-nieuws kunnen zich inschrijven voor de nieuwsbrief

CUPRA in Nederland

CUPRA is een nieuw avontuur gestart in Nederland. Het sportieve Spaanse automerk focust met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s op krachtige, geëlektrificeerde prestaties en rijplezier. Daarmee is CUPRA een merk voor autoliefhebbers die bovendien veel waarde hechten aan design uit Barcelona. De oriëntatie en aanschaf van een nieuwe CUPRA verloopt in Nederland geheel online via www.cupraofficial.nl, ondersteund door enkele CUPRA Garages waar de modellen en het merk ook fysiek te beleven zijn. Meer weten over CUPRA? Klik hier.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld (fiscale waarde), inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie https://www.cupraofficial.nl/

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

*** Fiscale bijtelling gebaseerd op een inkomstenbelastingpercentage van 37,1%.