Leusden,
01
maart
2024
|
09:44
Europe/Amsterdam

CUPRA en FC Barcelona vernieuwen wereldwijde samenwerking tot 2029

  • CUPRA blijft ook komende vijf jaar officiële mobiliteitspartner 
  • Overeenkomst breidt sponsoring van CUPRA uit naar alle professionele sporten van Spaanse club
  • Vernieuwing samenwerking benadrukt engagement van beide organisaties voor toekomstige generaties sporters en autoliefhebbers

CUPRA en FC Barcelona hebben hun wereldwijde samenwerking vernieuwd. CUPRA blijft opnieuw vijf jaar de officiële auto- en mobiliteitspartner van de club en gaat de komende vijf seizoenen wederom auto’s leveren. Daarnaast breidt CUPRA zijn banden uit naar alle professionele sporten van ‘Barça’.

De vernieuwde overeenkomst werd deze week in het hoofdkantoor van CUPRA in Martorell aangekondigd door Wayne Griffiths (CEO van CUPRA) en de President van FC Barcelona, Joan Laporta. Tijdens de bijeenkomst waren ook spelers van de verschillende professionele teams van de club aanwezig, onder anderen Robert Lewandowski (spits herenvoetbalteam), Jana Fernández (verdediger voor FC Barcelona in de Primera División Femenina) en basketballer James Nnaji. “Bij CUPRA delen we de waarden van FC Barcelona, de grootste club ter wereld. Beide merken gaan met passie uitdagingen aan, hebben een winnaarsmentaliteit en een wereldwijde missie om de wereld vanuit Barcelona te inspireren”, aldus CUPRA’s CEO Wayne Griffiths.

download

Auto- en mobiliteitspartner

Ook de President van FC Barcelona, Joan Laporta, is blij met de verlenging van vijf jaar. “We zijn zeer verheugd om onze overeenkomst met CUPRA tot aan 2029 te continueren, en uit te breiden naar al onze professionele sportteams. In de afgelopen jaren hebben Barça en CUPRA een buitengewoon team gevormd dat nu verder wordt versterkt.” Met de nieuwe, wereldwijde alliantie vernieuwt CUPRA zijn rol als officiële auto- en mobiliteitspartner van FC Barcelona. Het merk blijft ook de ‘Global Partner’ en zal vertegenwoordigd zijn als één van de officiële sponsoren in de diverse stadions van de club.

Naast zijn rol als partner van de eerste heren- en damesvoetbalteams van FC Barcelona wordt CUPRA tot juni 2029 ook de officiële sponsor van de basketbal-, zaalvoetbal-, handbal- en rolstoelhockeyteams van FC Barcelona.

Om de wereldwijde samenwerking van het merk en de club te onderstrepen, prijkt het CUPRA-logo op de rechtermouw van de voetbalshirts van het heren- en dameselftal. Dat gebeurt tijdens de edities van de Summer Tour in 2024, 2025 en 2026, en bij de internationale vriendschappelijke wedstrijden van het team tijdens de komende drie seizoenen. CUPRA wordt ook de belangrijkste partner van de Barça Academy, waarmee de onderneming zich extra gaat inzetten voor het bevorderen en ontwikkelen van talent. 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.