Leusden,
16
april
2021
|
11:24
Europe/Amsterdam

Launch CUPRA: Drivers, start your engine

  • CUPRA start nieuw avontuur in Nederland
  • De kracht van elektrificatie: power voor autoliefhebbers
  • Focus op driving pleasure en uitgesproken, sportief design
  • Digitaal oriëntatie- en aankoopproces, volledige ontzorging door persoonlijke CUPRA Specialist, vijf fysieke CUPRA Garages
  • Kosteloze haal- en brengservice en vervangend vervoer bij onderhoud
  • Prijzen Formentor e-HYBRID bekend, nu online te bestellen vanaf € 43.990*

[VIDEO] CUPRA start een nieuw avontuur in Nederland. Het sportieve Spaanse automerk focust met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven modellen op krachtige prestaties en rijplezier. Daarmee is het een merk voor autoliefhebbers. De nieuwe Formentor e-HYBRID onderstreept dat met een prijswinnend ontwerp. Deze rijdersauto onder de plug-in hybride SUV’s is met ingang van vandaag online te bestellen, vanaf € 43.990*.

CUPRA bestaat drie jaar. Het merk focust op sportiviteit en design en heeft een eigen plaats veroverd tussen de volume- en premiummerken. Na Spanje, Mexico en Duitsland is Nederland het vierde land waar CUPRA nu in een nieuwe vorm van start gaat. Hier kiest CUPRA een geheel eigen invulling, met een geëlektrificeerde line-up en een vernieuwend online verkoopconcept.

Electrifying performance, zonder concessies

CUPRA is er voor autoliefhebbers. Met een uitgesproken sportief design en geëlektrificeerde prestaties die het dynamische rijgedrag van de CUPRA-modellen kracht bijzetten, zonder concessies te doen. Elke CUPRA is er om gezien te worden. Bovendien staat CUPRA voor kwaliteit. Een CUPRA-interieur kenmerkt zich door het gebruik van fraaie materialen en een perfecte afwerking. Die eigenschappen gaan gepaard met de boost van elektrificatie, wat zich vertaalt in performance én maximaal rijplezier. 

Online oriëntatie en aanschaf

Ook voor het oriëntatie- en aankoopproces slaat CUPRA een nieuwe richting in. Het merk maakt de aanschaf niet alleen eenvoudiger, maar ook bijzonder en persoonlijk. Op www.cupraofficial.nl, het digitale platform van CUPRA, vinden geïnteresseerden en potentiële kopers alle informatie over elk CUPRA-model. Op dit platform is een CUPRA naar persoonlijke smaak samen te stellen en direct online te bestellen via private lease of zakelijke lease. CUPRA levert de auto vervolgens af op een locatie naar wens: in de CUPRA Garage, thuis, op kantoor of waar dan ook in Nederland. 

Diezelfde benadering volgt het merk met de CUPRA Test Drive. Die is eveneens digitaal in te plannen via de website van CUPRA. Vervolgens wordt de gewenste CUPRA thuis of op een locatie elders voor de deur afgeleverd voor een gepersonaliseerde Test Drive. Als alternatief is de auto ook te rijden vanuit het tijdelijke Test Drive Center in Leusden, of bij één van de CUPRA Garages.

Persoonlijk advies door CUPRA Specialist

Tijdens het digitale oriëntatie- en aankooptraject worden klanten begeleid door een CUPRA Specialist. Deze persoonlijke assistent adviseert en ondersteunt klanten bij iedere stap. Ook na aankoop van een CUPRA blijft deze Specialist het persoonlijke aanspreekpunt, bijvoorbeeld in het aftersales-traject voor service en onderhoud of bij pech. De lijnen zijn kort en snel: de CUPRA Specialist is direct bereikbaar via WhatsApp, e-mail, videobellen en uiteraard ook gewoon per telefoon.

Mensen die al een CUPRA rijden, regelen alles 24/7 online via het persoonlijke dashboard Mijn CUPRA. Naast directe toegang tot alle informatie over de auto - zoals contracten, onderhoud en service - contacten ze hier direct hun CUPRA Specialist. Ook is Mijn CUPRA het startpunt voor het inplannen van bijvoorbeeld een serviceafspraak of bij pech onderweg.

Gratis haal- en brengservice

Ook op het gebied van service en onderhoud onderscheidt CUPRA zich van andere merken met een geheel persoonlijke benadering. CUPRA ontzorgt klanten op dit gebied volledig met een gratis haal- en brengservice voor onderhoud, inclusief vervangend vervoer, via een landelijk dekkend netwerk met circa 80 servicepartners.

Vijf CUPRA Garages: live merkbeleving

Voor autoliefhebbers gaat er niks boven het zien en ervaren van hun auto. Om dit maximaal mogelijk te maken in een heel bijzondere omgeving, komen er vijf CUPRA Garages in Nederland. Hier worden klanten ondergedompeld in de wereld van CUPRA en zijn de modellen van het merk live te ervaren tijdens een Test Drive. Bovendien zijn de CUPRA Garages dé ontmoetingsplek voor alle leden van de CUPRA Community. De eerste CUPRA Garage wordt eind april geopend in Move Amsterdam, aan het Stadionplein. Deze zomer volgt de CUPRA Garage in de voormalige Baja Beach Club aan de Karel Doormanstraat in Rotterdam. Later dit jaar opent de CUPRA Garage in Eindhoven de deuren en vanaf 2022 volgen nog twee vestigingen. Vanaf vandaag is het bovendien al mogelijk CUPRA te rijden en te ervaren in het tijdelijke Test Drive Center in Leusden. Afspraken voor een Test Drive zijn te boeken via www.cupraofficial.nl. 

Complete CUPRA-range, Formentor e-HYBRID nu leverbaar

Met de CUPRA Leon e-HYBRID en CUPRA Leon Sportstourer e-HYBRID (beide met een 180 kW/245 pk sterke plug-in hybride aandrijflijn) heeft CUPRA in Nederland al een aansprekende line-up van plug-in hybride modellen. Nu breidt CUPRA het gamma uit met de Formentor e-HYBRID. Dit eerste door en voor CUPRA ontworpen model is dé rijdersauto onder de plug-in hybride SUV’s. Die kwaliteiten werden recent al onderstreept met een derde plaats in de Europese Auto van het Jaar-verkiezing. Dat veiligheid bij de Formentor key is, bleek recent uit de maximale veiligheidsscore van vijf sterren die Euro NCAP aan de Formentor toekende. Bovendien ontving de Formentor begin april een felbegeerde Red Dot Award, als erkenning voor het uitgesproken design van de Crossover SUV.

In de Formentor e-HYBRID werkt een 1,4-liter turbo-benzinemotor samen met een elektromotor en automatische DSG-transmissie met dubbele koppeling. Er is keuze uit twee vermogensvarianten. De Formentor e-HYBRID is goed voor een systeemvermogen van 150 kW/204 pk. Deze versie accelereert in 7,8 seconden van 0-100 km/u en is goed voor een topsnelheid van 205 km/u. De tweede uitvoering, de Formentor VZ e-HYBRID, heeft een systeemvermogen van 180 kW/245 pk, goed voor een acceleratie van 0-100 km/u in 7,0 seconden en een topsnelheid van 210 km/u. Het 13 kWh lithium-ion accupakket verleent de Formentor e-HYBRID een ruime elektrische actieradius van maximaal 58 kilometer** (54 km** voor de Formentor VZ e-HYBRID).

De Formentor e-HYBRID-modellen zijn er net als alle CUPRA-modellen in de uitvoeringen Business, Adrenaline, Performance en Copper edition. Elke opvolgende uitvoering kent een overzichtelijke meerprijs van € 2.000. De Formentor e-HYBRID er er vanaf € 43.990* voor de Business-uitvoering, de prijzen van de Formentor VZ e-HYBRID beginnen bij € 49.990* voor de Performance-versie. De nieuwe modellen zijn per direct online te bestellen op www.cupraofficial.nl.

CUPRA Born: 100% elektrisch, nog dit jaar in Nederland

Begin mei onthult CUPRA zijn eerste 100% elektrische auto: de Born. Dit exclusieve model in het segment van de compacte, elektrisch aangedreven middenklassers biedt hoge prestaties en een exclusieve, sportieve uitstraling. De Born is niet alleen 100% elektrisch, maar ook 100% CUPRA en komt - als één van eerste landen - nog dit jaar in Nederland op de markt. 

Electrifying Performance krijgt daarna een spannend vervolg met de lancering van de CUPRA Tavascan. CUPRA heeft recent groen licht gegeven voor de productieplannen van deze - eveneens - 100% elektrisch aangedreven SUV-coupé, die de line-up van CUPRA in 2024 verder versterkt.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* De genoemde verbruikscijfers zijn gebaseerd op de uitkomsten van de op dit moment geldende Europese testmethode. Afhankelijk van meeruitvoeringen, weg-, verkeers- en weersomstandigheden, milieu-invloeden, conditie van de auto en rijstijl kunnen in de praktijk verbruikswaarden voorkomen die hiervan afwijken.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.