Leusden,
18
mei
2021
|
10:00
Europe/Amsterdam

CUPRA onthult eerste designfeatures elektrische Born

  • CUPRA Design Director Jorge Diez blikt vooruit op onderscheidende styling 100% elektrische CUPRA Born
  • Primeur: eerste beelden achterzijde
  • Kenmerkende horizontale lichtsignatuur, diffuser voor meer dynamiek en sportiviteit 

Het aftellen is begonnen! Met nog een week te gaan tot aan de wereldpremière van de CUPRA Born, blikt CUPRA’s Design Director Jorge Diez alvast vooruit op de belangrijkste designfeatures van het eerste volledig elektrische model van CUPRA.

Emotie. Daar draait het volgens Jorge Diez allemaal om. Uitgebalanceerde proporties zijn dé doorslaggevende factor om een elektrische auto emotie mee te geven. In de CUPRA Born zijn daar twee elementen verantwoordelijk voor. Allereerst zijn de wielen ver uit elkaar geplaatst om het accupakket te kunnen herbergen. “Dit stelde ons in staat om een ​​zeer ruim interieur te creëren dat volledig op de gebruiker is gericht,” aldus Diez. Ook werkte CUPRA aan de verhoudingen om de Born een sportieve uitstraling te geven. “Dit komt tot uiting in een extreem lage A-stijl in combinatie met een lange wielbasis en een korte overhang voor en achter. Rijden met de eerste 100% elektrische CUPRA wordt echt fun!”

Volgens CUPRA’s Design Director symboliseert het front van de Born perfect het sportieve karakter van de auto. Diez vergelijkt het met het gezicht van een mens: “We hebben de koplampen iets meer dan normaal gekanteld om karakter en vastberadenheid uit te stralen. Die aspecten worden extra aangezet door de prominente luchtinlaat in de onderzijde van de auto.”

Spanning en snelheid

Jorge Diez gunt tevens een eerste blik op de niet eerder getoonde achterzijde van de CUPRA Born. “We hebben de breedte van de auto geaccentueerd door middel van een horizontale lichtsignatuur. Die wordt gecombineerd met een forse diffusor die de aerodynamica van de auto verder vergroot. We weten dat elektrisch rijden naadloos moet samengaan met efficiëntie, en zo hebben we deze twee aspecten perfect met elkaar kunnen combineren,” zegt hij. “En profil zie je dat we hoekige vormen op de schouderlijn hebben gecreëerd en de ramen optisch hebben ‘uitgerekt’ voor een intenser gevoel van spanning en snelheid.”

De bruisende wijk El Born in het hartje van Barcelona heeft niet alleen zijn naam aan CUPRA's eerste 100% elektrische auto geleend, maar vormde ook de inspiratie voor het design van de auto. “De licht- en schaduweffecten die de stad Barcelona kenmerken, komen vooral in het interieur terug via compleet nieuwe materialen en texturen,” legt Diez uit. Vanzelfsprekend is het interieur van de Born voorzien van koperkleurige elementen, hét stijlkenmerk van CUPRA. 

De wereldpremière van de 100% elektrische CUPRA Born vindt plaats op 25 mei aanstaande.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.