Leusden,
23
oktober
2020
|
10:14
Europe/Amsterdam

CUPRA Formentor: het tijdperk van de CUV is aangebroken

  • Eerste zelfstandig door CUPRA ontwikkelde model is een CUV
  • Een CUV combineert de ruimte van een SUV met de prestaties en rijeigenschappen van een sportwagen
  • CUPRA Formentor: vanaf november in Nederland leverbaar
Samenvatting

De laatste jaren is het SUV-segment explosief gegroeid. Kopers waarderen de ruimte, de hoge zitpositie en het aantrekkelijk design van een Sports Utility Vehicle. Maar de autowereld slaat regelmatig nieuwe wegen in, met de toenemende populariteit van de CUV (Crossover Utility Vehicle) als bewijs. De CUV combineert de veelzijdigheid van de SUV met de dynamiek van een sportieve gezinsauto. De Formentor, CUPRA’s eerste zelfstandig ontwikkelde model, doet precies dat.

Het besluit om dit pad te bewandelen, stelde het ontwerpteam van CUPRA voor een uitdaging. “De zitpositie achter het stuur was een belangrijk aandachtspunt. Wij wilden niet alleen een goed overzicht op de weg waarborgen, maar ook een sportieve rijbeleving en een goed contactgevoel met het asfalt creëren,” verklaart Marta Almuni, Technical Director van CUPRA.

Gespierd

De behoefte aan meer ruimte en een hoge zitpositie staat aan de basis van het succes van de SUV. Maar automobilisten weten design en sportiviteit eveneens op waarde te schatten. Om de Formentor boven het SUV-aanbod uit te tillen, heeft het ontwerpteam veel energie gestoken in de proporties van de carrosserie. Ondanks zijn formaat oogt de Formentor licht, gespierd en atletisch. Speciaal voor de CUPRA Formentor is een aantal exclusieve nieuwe kleuren samengesteld.

Om de rijeigenschappen van de CUPRA Formentor naar het gewenste sportieve niveau te tillen en de juiste setup van het onderstel, de besturing en de motor te vinden, werkte het ontwikkelingsteam van CUPRA nauw samen met fabriekscoureurs Mattias Ekström en Jordi Gené. De intense rijbeleving in de Formentor wordt benadrukt door de nauw aansluitende kuipstoelen en het adaptieve onderstel, waarbij de diverse rijprogramma’s met een knop op het stuurwiel ingeschakeld kunnen worden.

Vanaf november in Nederland

De CUPRA Formentor is vanaf november leverbaar als VZ 2.0 TSI DSG 4Drive (228 kW/310 pk). In maart 2021 volgen de e-Hybrid plug-in hybridevarianten. Prijzen van de CUPRA Formentor worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

download

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.