Leusden,
22
september
2020
|
10:39
Europe/Amsterdam

CUPRA Formentor haalt zijn kleur uit de natuur

  • CUPRA Formentor krijgt drie exclusieve kleuren, met natuur als inspiratiebron: Petrol Blue Matt, Magnetic Tech Matt en Graphene Grey
  • Deze lakken zijn het resultaat van drie jaar ontwikkeling en werden geselecteerd uit 800 verschillende kleurformules

28 gram parelmoerblauw, 25,2 gram zwart, 9,2 gram Crystal-zilver, 1,5 gram wit, 0,6 gram violet, een beetje blanke lak en wat aluminium. Achter deze hoeveelheden zitten ruim drie jaar werk, talloze keuringen en ten slotte een naam: Petrol Blue. Toen de CUPRA-ontwerpers hun eerste schetsen van de Formentor maakten, begon het team van Color&Trim al met de samenstelling van drie exclusieve lakkleuren.

Voordat het kleurenpalet van de CUPRA Formentor werd samengesteld, legde het team van Color&Trim eerst het DNA van het merk vast. De Formentor is het eerste model dat speciaal voor CUPRA is ontwikkeld, met een eigentijds design en sportieve prestaties. “Voor de identiteit van een auto is de kleur heel bepalend. Elke kleur heeft zijn eigen uitstraling. De kleuren die wij speciaal voor de CUPRA Formentor hebben ontwikkeld, weerspiegelen een unieke identiteit,” vertelt Francesca Sangalli, hoofd van de afdeling Color&Trim en Concept&Strategy.

De natuur als inspiratiebron

Met zijn unieke structuren, sfeer en vormen diende de natuur als inspiratiebron voor de drie exclusieve lakkleuren. “We hebben geprobeerd om de kleur van mineralen, steen, onze planeet, zelfs onze directe omgeving in deze kleuren tot leven te wekken”, licht Sangalli toe. Elke lakkleur is een samenstelling van verschillende pigmenten, waaraan elementen als aluminium en mica worden toegevoegd. Op die manier ontstaan metallic-, parelmoer- en matte effecten. Speciaal voor de CUPRA Formentor zijn de kleuren Petrol Blue Matt, Magnetic Tech Matt en Graphene Grey ontwikkeld.

Bij de samenstelling van deze nieuwe kleuren, is ook gekeken naar het effect op de uitstraling van de Formentor. “De CUPRA Formentor heeft volumineus gevormd plaatwerk en een spannend lijnenspel. Bij een andere hoeveelheid licht of lichtval krijgt een kleur steeds weer een andere uitstaling. Op deze manier komen ze tot leven,” zegt Jordi Font, hoofd Ontwikkeling bij Color&Trim.

Drie kleuren, drie bronnen van inspiratie voor Francesca:

Petrol Blue Matt “Deze kleur accentueert het sportieve, verfijnde DNA van CUPRA. De matte glans geeft de Formentor een intense, technische uitstraling.”

Magnetic Tech Matt “Dankzij de toevoeging van metaaldeeltjes lijkt de lak wel van steen. Dat resulteert in een krachtige uitstraling – de natuur in optima forma.”

Graphene Grey “Om een lang verhaal kort te maken: met deze lak lijkt er een laagje koolstof op de auto te liggen. Dat geeft de Formentor een zakelijke maar stoere uitstraling.”

Naast de drie genoemde kleuren wordt de CUPRA Formentor leverbaar in zes andere tinten: Desire Red, Dark Camouflage, Midnight Black, Urban Silver, Magnetic Tech en Nevada White.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.