17
december
2019
|
15:19
Europe/Amsterdam

CUPRA betoont eer aan spelers eerste Clásico

CUPRA betoont eer aan spelers eerste Clásico

  • Nieuwe commercial hommage aan voetbalklassieker FC Barcelona - Real Madrid
  • FC Barcelona en CUPRA gaan vijfjarige samenwerking aan
Samenvatting

CUPRA lanceert morgen een commercial waarin de hoofdrol is weggelegd voor de voetballers die in de allereerste Clásico uitkwamen. De spot wordt vertoond voorafgaand aan de voetbalklassieker tussen FC Barcelona en Real Madrid. CUPRA is de komende vijf jaar officieel partner van FC Barcelona.

CUPRA’s nieuwe commercial neemt de kijker mee terug naar 1902, naar de aftrap van de allereerste Clásico tussen FC Barcelona en Real Madrid. Twee teams beginnen vol passie en overtuiging aan de wedstrijd. De spot benadrukt onderwerpen als fair play, teamgeest en respect.

Wayne Griffiths, CEO van CUPRA: “Grote dromen beginnen klein. In 1902 was voetbal lang niet zo populair als nu. Twee teams met passie voor de sport kwamen in Madrid bijeen om de allereerste Clásico te spelen. Net als deze voetbalklassieker is CUPRA ontstaan uit de bezieling van een groep liefhebbers die auto’s wilden bouwen voor autoliefhebbers.”

De commercial is gefilmd op iconische locaties in Madrid. De geschiedenis wordt verteld door acteur Daniel Brühl. De spot wordt op tv uitgezonden in Spanje, Duitsland, Frankrijk, Italië en Mexico. Gelijktijdig gaat in deze landen, alsmede in het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk en Zwitserland, een online campagne van start die ook via de kanalen van FC Barcelona op social media te zien is.

Uitbreiding van de CUPRA-range

In de commercial speelt ook de CUPRA Formentor Concept een voorname rol. Aangedreven door een krachtige plug-in hybride aandrijflijn verschijnt de eerste in eigen beheer ontwikkelde CUPRA in 2020 op de markt. In de eerste elf maanden van 2019 verkocht CUPRA 22.800 auto’s, 74 procent meer dan in dezelfde periode in 2018. Samen met de CUPRA Ateca en CUPRA Leon moet de CUPRA Formentor de verkopen de komende twee tot vier jaar gaan verdubbelen.

Een bijzondere samenwerking

Sinds augustus bundelen CUPRA en FC Barcelona de krachten. De komende vijf jaar is CUPRA verantwoordelijk voor de mobiliteit van de club. SEAT, CUPRA en FC Barcelona gaan verder samenwerken op het gebied van micro- en elektromobiliteit.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.