Leusden,
07
juli
2021
|
12:58
Europe/Amsterdam

Topscore voor CUPRA Leon e-HYBRID in strenge Euro NCAP-test

  • Internationaal gerenommeerde veiligheidsorganisatie onderstreept veiligheidsniveau Leon e-HYBRID-modellen met maximale score 
  • CUPRA Leon e-HYBRID op hetzelfde hoge niveau als Formentor e-HYBRID

CUPRA bouwt niet alleen stijlvolle, sportieve auto’s, maar levert ook de veiligste modellen op de markt. Dat onderstreept de CUPRA Leon e-HYBRID, die door de toonaangevende botsveiligheidsinstantie Euro NCAP is bekroond met de maximale veiligheidsscore van vijf sterren. Met dit testresultaat treedt de CUPRA Leon in de voetsporen van de CUPRA Formentor e-HYBRID, die de Euro NCAP veiligheidstests eerder dit jaar eveneens afsloot met een topscore.

De CUPRA Leon e-HYBRID wordt net als de CUPRA Leon Sportstourer e-HYBRID geleverd met tal van veiligheidssystemen die de bestuurder assisteren en - indien noodzakelijk - automatisch ingrijpen. Voorbeelden zijn Front Assist met noodremfunctie in stadsverkeer en herkenning van voetgangers en fietsers, file-assistent, verkeersbordherkenning, grootlichtassistent, rijstrookbehoudassistent en dodehoeksensoren. Bovendien beschikken de Leon e-HYBRID-modellen over zeven airbags inclusief een centrale airbag tussen de bestuurder en bijrijder.

Strenge testcriteria

Euro NCAP scherpt zijn veiligheidseisen om de twee jaar verder aan, en deed dat begin 2021 opnieuw. In alle categorieën is de Leon e-HYBRID bekroond met de hoogst haalbare score: inzittende volwassene (91%), inzittend kind (88%), kwetsbare weggebruikers (71%) en Safety Assist (80%). 

CUPRA in Nederland

CUPRA is een nieuw avontuur gestart in Nederland. Het sportieve Spaanse automerk focust met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s op krachtige, geëlektrificeerde prestaties en rijplezier. Daarmee is CUPRA een merk voor autoliefhebbers die bovendien veel waarde hechten aan design uit Barcelona. De oriëntatie en aanschaf van een nieuwe CUPRA verloopt in Nederland geheel online via www.cupraofficial.nl, ondersteund door CUPRA Garages waar de modellen en het merk ook fysiek te beleven zijn. Meer weten over CUPRA? Klik hier.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.