Leusden,
06
december
2022
|
17:02
Europe/Amsterdam

Productie CUPRA Terramar vanaf 2024 bij Audi Hongarije

  • Bouw CUPRA’s geëlektrificeerde SUV in 2024 van start in Györ
  • CUPRA Terramar: 4,5 meter lang, gedurfde proporties en opvallende details
  • Plug-in hybride-aandrijflijn goed voor elektrisch rijbereik van zo’n 100 kilometer
Samenvatting

In 2024 gaat de CUPRA Terramar in productie in de fabriek van Audi in Hongarije. Daar wordt de nieuwe geëlektrificeerde SUV van CUPRA over ruim een jaar zij-aan-zij met diverse Audi-modellen gebouwd. Werknemers van Audi Hongarije konden recent al even kennismaken met de CUPRA Terramar. 

“Met de Terramar debuteert CUPRA in één van de snelst groeiende marktsegmenten in Europa”, verklaart Wayne Griffiths, CEO van CUPRA. “De nieuwe SUV krijgt een geëlektrificeerde aandrijflijn en prikkelt de emoties met zijn coole uitstraling en sportieve rijeigenschappen. Het wordt een model dat het CUPRA-DNA op indrukwekkende wijze weerspiegelt.”

Teamwork over een afstand van 1.900 kilometer

“Door de productie van de CUPRA Terramar in Györ wordt de onderlinge verbondenheid tussen SEAT S.A. en Audi verder versterkt,” vervolgt Griffiths. Ook de vijfcilindermotor in de CUPRA Formentor VZ5 komt bij Audi Hongarije vandaan. In Barcelona, waar ook de Audi A1 van de productielijn rolt, zijn dit jaar meer dan 80.000 exemplaren van de Formentor gebouwd. 

Een nieuw tijdperk

Met zijn gedurfde proporties en opvallende design steekt de 4,5 meter lange CUPRA Terramar duidelijk boven het maaiveld uit in dit populaire marktsegment. De Terramar wordt leverbaar met een nieuwe plug-in hybride aandrijflijn die goed is voor een puur elektrisch rijbereik van zo’n 100 kilometer. De auto heeft zijn naam te danken aan de locatie waar het merk CUPRA bijna vijf jaar geleden werd geboren: het Sitges Terramar racecircuit, onder de rook van Barcelona. In 2024 wordt ook de CUPRA Tavascan gelanceerd, een jaar later – in 2025 – gevolgd door de CUPRA UrbanRebel.

Over CUPRA

CUPRA is een nieuw avontuur gestart in Nederland. Het sportieve Spaanse automerk focust met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s op krachtige, geëlektrificeerde prestaties en rijplezier. Daarmee is CUPRA een merk voor autoliefhebbers die bovendien veel waarde hechten aan design uit Barcelona. De oriëntatie en aanschaf van een nieuwe CUPRA verloopt in Nederland geheel online via www.cupraofficial.nl, ondersteund door enkele CUPRA Garages waar de modellen en het merk ook fysiek te beleven zijn. Meer weten over CUPRA? Klik hier.

 


De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.