Leusden,
08
maart
2022
|
10:37
Europe/Amsterdam

IJskoud de lekkerste: CUPRA Born en Formentor gaan los op de poolcirkel

CUPRA Born en Formentor gaan los op de poolcirkel

  • Rovaniemi testcentrum: extreme testlocatie voor electrifying performance
  • Powerslidend door sneeuw en op ijs met de achterwielaangedreven CUPRA Born
  • Formentor VZ5 komt in actie op beruchte WRC Arctic Rally-proef
Samenvatting

CUPRA verkiest het hart van het Finse Lapland steevast als extreme testlocatie om de dynamische systemen op zijn modellen op sneeuw en ijs aan de tand te voelen. Ditmaal zijn het de volledig elektrische, achterwielaangedreven CUPRA Born en de Formentor VZ5 met de indrukwekkende vijfcilinder turbo-benzinemotor die in actie komen in de hoofdstad van Lapland: Rovaniemi, de ‘thuisbasis’ van ‘aurora borealis’, oftewel het Noorderlicht, op het randje van de poolcirkel. Omringd door bossen en voorzien van 17 hectare aan circuitfaciliteiten is dit dé plek waar CUPRA de dynamische capaciteiten van zijn modellen aanscherpt.

CUPRA Born

De CUPRA Born is het eerste 100% elektrisch aangedreven model van CUPRA dat sinds eind vorig jaar in Nederland leverbaar is. Afgelopen jaar debuteerde de Born met een 150 kW (204 pk) sterke elektromotor en dit jaar krijgt die unit gezelschap van een versie met 110 kW (150 pk). In beide gevallen leveren ze hun vermogen rechtstreeks aan de achterwielen. In combinatie met het e-Boost-pakket dat eveneens dit jaar leverbaar wordt, loopt het vermogen van de eerstgenoemde krachtbron in combinatie met het 58kWh of 77kWh accupakket tijdelijk op tot liefst 170 kW (231 pk). Met het e-Boost-pakket en het 58kWh accupakket snelt de CUPRA Born in slechts 2,6 seconden van 0-50 km/u, en in 6,6 seconden van 0-100 km/u.

De CUPRA Born is een echte rijdersauto. Zijn DCC Sport- en ESC Sport/ESC Off-systemen maken van de Born een zeer dynamische performance-auto, zeker in combinatie met de progressieve besturing, het lage zwaartepunt en een perfecte gewichtsverdeling (50% voor, 50% achter). Voor koude plekken zoals Rovaniemi is de Born overigens ook leverbaar met een warmtepomp, om de actieradius in koude condities verder te optimaliseren.

De CUPRA Born is in Nederland leverbaar vanaf € 38.990* en komt momenteel in aanmerking voor de overheidssubsidie van € 3.350 voor elektrische auto’s.

CUPRA Formentor VZ5

De Formentor VZ5** is CUPRA’s ultieme expressie van brandstofmotorprestaties. Hij biedt de perfecte mix van een via rijstanden instelbaar chassis en de DCC Slider, progressieve besturing, een razendsnel schakelende transmissie en de zekerheid van vierwielaandrijving. Voor nóg meer rijplezier zorgt de 2,5-liter TSI vijfcilinder turbomotor in de Formentor VZ5, die goed is voor liefst 287 kW/390 pk en 480 Newtonmeter aan trekkracht. De high-performance crossover SUV beschikt over torque splitter-technologie op de achterwielen voor extra wendbaarheid bij het ronden van snelle bochten. Bovendien heeft de VZ5 een nieuwe Drift Mode, voor maximale fun.

Potente remprestaties zijn gewaarborgd dankzij 18 inch (375mm x 36mm) remschijven met 6-zuiger Akebono-remklauwen die schuilgaan achter de exclusieve 20 inch velgen van de VZ5.

Voorzien van deze sportieve ingrediënten deinst de VZ5 er niet voor terug om bijvoorbeeld in de sneeuw één van de meest iconische proeven van de Arctic Rally - één van de nieuwste locatis op de WRC-kalender - te bedwingen.

Over CUPRA

CUPRA is een nieuw avontuur gestart in Nederland. Het sportieve Spaanse automerk focust met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s op krachtige, geëlektrificeerde prestaties en rijplezier. Daarmee is CUPRA een merk voor autoliefhebbers die bovendien veel waarde hechten aan design uit Barcelona. De oriëntatie en aanschaf van een nieuwe CUPRA verloopt in Nederland geheel online via www.cupraofficial.nl, ondersteund door enkele CUPRA Garages waar de modellen en het merk ook fysiek te beleven zijn. Meer weten over CUPRA? Klik hier.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie cupraofficial.nl.

** Niet leverbaar in Nederland.