Leusden,
10
november
2021
|
13:50
Europe/Amsterdam

Hattrick! Drie Gouden Stuurwielen voor CUPRA

  • Eerste 100% elektrische CUPRA in de prijzen
  • CUPRA Formentor beste SUV, Leon nummer 1 in categorie ‘Small & Compact Cars’
  • CUPRA focust op electrifying performance
Samenvatting

Bij de uitreiking van de jaarlijkse ‘Gouden Stuurwielen’ is CUPRA als meest succesvolle merk uit de bus gekomen. Naast de 100% elektrische Born kregen ook de Leon en Formentor de prestigieuze onderscheiding toegekend.

In de categorie ‘Small & Compact Electric Cars’ eiste de CUPRA Born een Gouden Stuurwiel voor zich op. De Born laat zien hoe spannend een 100% elektrisch aangedreven auto in het compacte segment kan zijn en koppelt karakter aan indrukwekkende prestaties, een dynamisch weggedrag én duurzaamheid.

Formentor beste SUV

De Formentor is het eerste door en voor CUPRA ontwikkelde model. Zijn design en hoogwaardige interieur laten zien dat de focus op pure performance ligt. Door die combinatie werd de Formentor VZ5 - de meest krachtige uitvoering van de Formentor - uitgeroepen tot ‘Best SUV’ en ontving hij het Gouden stuurwiel. In Nederland wordt de CUPRA Formentor uitsluitend geleverd met krachtige en efficiënte e-HYBRID plug-in hybridetechnologie. 

Leon: lof voor de eerste CUPRA

De Leon was het eerste model dat werd geleverd onder het nieuwe merk CUPRA. Met zijn design, dynamiek, connectiviteitsmogelijkheden en hoge veiligheidsniveau zette de CUPRA Leon direct nieuwe maatstaven in zijn segment. Deze en andere kwaliteiten hebben ertoe geleid dat de CUPRA Leon het Gouden Stuurwiel won in de categorie ‘Small & Compact Cars. 

Electrifying-performance

Wayne Griffiths, CEO van CUPRA: “De oogst van maar liefst drie Gouden Stuurwielen toont aan dat CUPRA geen eendagsvlieg is. Klanten hebben ons merk snel in hun hart gesloten. Electrifying performance zit in het CUPRA-DNA verweven en komt ook terug in toekomstige, elektrische modellen als de Tavascan (2024) en de productieversie van de UrbanRebel Concept (2025).” 

Gouden Stuurwielen: meningen van klanten en experts

De Gouden Stuurwiel-uitreiking is in 1976 in het leven geroepen door Axel Springer, de grootste Europese uitgeverij. Lezers van de magazines ‘Auto Bild’ en ‘Bild am Sonntag’ kunnen in diverse categorieën hun top 3 van favoriete automodellen aangeven. Hieruit komt een lijst van finalisten voort. De auto’s die het tot de finale hebben geschopt, worden op het fameuze Lausitzring-circuit door een jury van onder andere coureurs en journalisten, waaronder de Nederlandse AutoWeek-hoofdredacteur Damiaan Hage, tot op het bot beproefd. Op basis daarvan worden de winnende auto’s aangewezen. 

Over CUPRA

CUPRA is een nieuw avontuur gestart in Nederland. Het sportieve Spaanse automerk focust met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s op krachtige, geëlektrificeerde prestaties en rijplezier. Daarmee is CUPRA een merk voor autoliefhebbers die bovendien veel waarde hechten aan design uit Barcelona. De oriëntatie en aanschaf van een nieuwe CUPRA verloopt in Nederland geheel online via www.cupraofficial.nl, ondersteund door enkele CUPRA Garages waar de modellen en het merk ook fysiek te beleven zijn. Meer weten over CUPRA? Klik hier.

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.