Leusden,
19
januari
2023
|
13:58
Europe/Amsterdam

Game, set & perfect match: Sten Richters gaat met CUPRA voor wereldtop padel

  • CUPRA slaat handen ineen met nationale nummer 1 van de padel-sport
  • Perfecte warming-up: Sten met CUPRA Formentor naar trainingen en wedstrijden 
  • Actieve rol voor Nederlands toptalent bij padel-activiteiten van CUPRA in 2023 
Samenvatting

Hoewel padel momenteel de snelst groeiende sport van Nederland is, speelt ons land nog geen hoofdrol op het internationale padelpodium. CUPRA Nederland wil de doorbraak naar de wereldtop helpen forceren en slaat daarvoor de handen ineen met Sten Richters, Nederlands nummer 1. Sten is net als CUPRA ‘young and upcoming’. Hij heeft de leeftijd, het talent én de ambitie om door te stoten naar de mondiale top 100. CUPRA ondersteunt hem daarbij op alle fronten.

Padel wint in ons land in rap tempo aan populariteit. Toch is het niet zo verwonderlijk dat Nederland nog geen mondiale padel-toppers heeft: de dynamische sport is hier nog relatief nieuw. Vooral in Zuid-Europese landen wordt padel al (veel) langer beoefend. Het feit dat padel de snelst groeiende sport van ons land is, laat wel zien dat er een inhaalslag gaande is. Daarbij speelt de 23-jarige Sten Richters uit Pijnacker een hoofdrol. Hij is drievoudig Nederlands kampioen en dankzij zijn techniek, beweeglijkheid en scherpe reflexen schurkt hij tegen de mondiale top 150 aan. Zijn doel is om door te stoten naar de internationale padel top 100 en in de toekomst - hopende dat padel uitgroeit van een demo-sport naar een Olympische discipline - uiteindelijk samen met Team NL af te reizen naar de Olympische Spelen. Sten traint in de wintermaanden bij de befaamde M3 academy in Madrid, die al veel wereldtoppers heeft voortgebracht.

Doorstoten naar de wereldtop

CUPRA Nederland ziet eigen kernwaarden als pure dynamiek, passie en ambitie in de padelsport terugkomen bij Sten Richters. Daarom ondersteunt het performance-merk de jonge nummer 1 van Nederland met sponsoring en uiteraard op het gebied van mobiliteit. Op weg naar bijvoorbeeld trainingen en wedstrijden heeft Sten de beschikking over een sportieve, ruime en krachtige Formentor met plug-in hybridetechnologie. 

“Net zoals CUPRA binnen de internationale auto-industrie een pioniersrol heeft en zich gaat mengen met de wereldtop, hoop ik diezelfde rol te gaan vervullen op het mondiale padel-podium”, aldus Sten Richters. “Voor mijn sport ben ik zowel in Nederland als internationaal veel onderweg en maak ik veel kilometers, dus CUPRA’s support in mijn persoonlijke mobiliteit kan ik zeer goed gebruiken. De CUPRA Formentor weerspiegelt mijn eigen sportieve karakter, biedt tegelijkertijd volop ruimte om mijn padel-gear kwijt te kunnen en onderstreept zijn sportieve looks met geëlektrificeerde prestaties.”

Maarten Janssen, Managing Director van CUPRA Nederland: “Als jong merk herkennen we de ambitie en de drive van Sten. Tegelijkertijd zien we ook zijn talent. Sten heeft het in zich om door te stoten naar de wereldtop, al helemaal als je bedenkt dat hij pas 23 is en de sterspelers van nu 30-35 jaar oud zijn. Samen met Sten gaan we het ambitieuze avontuur aan. Wij moedigen hem aan en ondersteunen hem maximaal. We zijn trots dat Sten nu deel uitmaakt van de Nederlandse CUPRA Tribe én dat hij een actieve rol gaat vervullen bij de padel-activiteiten die CUPRA in 2023 organiseert: stay tuned!”

De prestaties van Sten zijn op social media te volgen via @stenrichters.

CUPRA en padel

CUPRA en de padelsport worden internationaal al jarenlang in één adem genoemd. Het jonge en ambitieuze merk werkt namelijk nauw samen met de World Padel Tour (WPT). CUPRA is ‘Official International and Premium Sponsor’ van alle nationale en internationale WPT-competities. Daarbij is CUPRA hoofdsponsor van de International Padel Federatie (FIP) en het merk werkt samen met diverse padel-wereldtoppers die, net als Sten Richters deel uitmaken van de CUPRA Tribe. In Nederland is CUPRA ‘Founding Partner’ van KNLTB Padel. Daarmee ondersteunt het merk de KNLTB bij de verdere groei en professionalisering van de padelsport in ons land.

Over CUPRA

CUPRA is een nieuw avontuur gestart in Nederland. Het sportieve Spaanse automerk focust met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s op krachtige, geëlektrificeerde prestaties en rijplezier. Daarmee is CUPRA een merk voor autoliefhebbers die bovendien veel waarde hechten aan design uit Barcelona. De oriëntatie en aanschaf van een nieuwe CUPRA verloopt in Nederland geheel online via www.cupraofficial.nl, ondersteund door enkele CUPRA Garages waar de modellen en het merk ook fysiek te beleven zijn. Meer weten over CUPRA? Klik hier.

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.