Leusden,
27
januari
2023
|
17:19
Europe/Amsterdam

Extreme E-seizoen 2023: Nasser Al-Attiyah en Klara Andersson samen van start voor ABT CUPRA XE-team

  • CUPRA toont commitment aan elektrisch racen met deelname aan Extreme E 2023 
  • Rising star Klara Andersson voegt zich bij ABT CUPRA XE-team

ABT CUPRA XE doet mee aan het Extreme E-seizoen 2023, onthult nieuwe kleuren voor de Tavascan XE en stelt zijn nieuwe team voor. Dit jaar krijgt Nasser Al-Attiyah gezelschap van de Zweedse Klara Andersson, na indrukwekkende prestaties in 2022  - waaronder een podiumplaats in Chili in september en de overwinning van het team bij de Energy X Prix in Uruguay in november.

Extreme E moedigt iedereen aan om onze planeet te beschermen. Dat gebeurt door gebruik te maken van elektrische off-road racers in gebieden die te lijden hebben onder klimaatverandering om te benadrukken hoe we verdere schade kunnen voorkomen en kunnen bijdragen aan duurzaamheid. CUPRA maakt al vanaf het begin deel uit van Extreme E. Zowel mannen als vrouwen maken deel uit van de teams, wat aansluit bij CUPRA's inzet voor gendergelijkheid. CUPRA was het eerste automerk dat zijn deelname aan Extreme E in 2021 aankondigde. Daarvoor bundelde CUPRA de krachten met ABT Sportsline als de belangrijkste partner van het team.

Na het afronden van zijn tweede seizoen, dat resulteerde in een zesde plaats in het algemeen klassement, richt het ABT CUPRA XE-team zijn pijlen nu op het behalen van consistente resultaten in het derde seizoen. Vijfvoudig Dakar-winnaar Nasser Al-Attiyah (2011, 2015, 2019, 2022 en de editie van 2023) zal in zijn tweede seizoen voor het ABT CUPRA XE-team samenwerken met de rising star in het World RX Championship, Klara Andersson.

Xavi Serra, hoofd van CUPRA Racing: “In ons tweede seizoen hebben we serieuze vooruitgang geboekt en kregen we meer inzicht in hoe we als team het beste werken. We hebben het seizoen afgesloten met een reeks sterke resultaten en daar bouwen we graag op voort. Ons doel is duidelijk: we doen een gooi naar de titel. Door Klara aan het team toe te voegen, gaan we races winnen. Ik kan niet wachten om zowel haar als Nasser te zien strijden.”

Dit seizoen heeft de auto van het team een ​​nieuwe kleurstelling die past bij de UrbanRebel, de ABT CUPRA GEN3 Formula e-auto en de CUPRA e-Racer: een combinatie van dieppaars en neongeel. De volledig elektrische offroad-racewagen verwijst naar de designtaal die zal worden gebruikt in de toekomstige serieproductie van de CUPRA Tavascan, het tweede 100% elektrische model van het merk. De Tavascan wordt in Barcelona ontworpen en komt in 2024 in Europa op de markt.

De Tavascan XE zal inclusief de nieuwe livery komend weekend in het Zweedse Pite Havsbad te zien zijn. Klara Andersson doet tijdens de Race of Champions showruns met de elektrische racer. Het eerste raceweekend van het Extreme E-seizoen staat gepland voor 11 en 12 maart in Saoedi-Arabië.

Over CUPRA

CUPRA is een nieuw avontuur gestart in Nederland. Het sportieve Spaanse automerk focust met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s op krachtige, geëlektrificeerde prestaties en rijplezier. Daarmee is CUPRA een merk voor autoliefhebbers die bovendien veel waarde hechten aan design uit Barcelona. De oriëntatie en aanschaf van een nieuwe CUPRA verloopt in Nederland geheel online via www.cupraofficial.nl, ondersteund door enkele CUPRA Garages waar de modellen en het merk ook fysiek te beleven zijn. Meer weten over CUPRA? Klik hier.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.