Leusden,
14
april
2022
|
11:25
Europe/Amsterdam

CUPRA’s succesverhaal krijgt internationaal vervolg

  • Uitbreiding Mexicaanse activiteiten met opening nieuwe CUPRA Garage in Cancun 
  • Verdere expansie in Latijns-Amerika met marktintroductie in Colombia en Peru
  • CUPRA debuteert medio 2022 ook in Australië

CUPRA is ‘on the move’. Niet alleen beoogt het merk dit jaar een verdubbeling van zijn omzet tot € 5 miljard, ook breidt CUPRA zijn wereldwijde activiteiten in rap tempo uit. Zo versterkt het Spaanse performance-merk zijn aanwezigheid in Mexico met de opening van een nieuwe CUPRA Garage in Cancun en debuteert CUPRA de komende maanden ook in Colombia en Peru.

“CUPRA speelt een belangrijke rol in het vergroten van de winstgevendheid van SEAT S.A.. Reden waarom we onze wereldwijde expansie in een stroomversnelling brengen”, verklaart Kai Vogler, Executive Vice President Sales en Marketing. “De opening van de nieuwe CUPRA Garage in Cancun weerspiegelt het belang van de Mexicaanse markt voor ons merk. Daarbij hebben we de ambitie om ons in heel Latijns-Amerika te vestigen. De volgende stap is de nieuwe CUPRA City Garage in Rotterdam. Later dit jaar openen we de deuren van onze CUPRA City Garage in Sydney, als symbool van onze marktintroductie in Australië en als een strategische eerste stap in onze expansie in de Azië-Pacific regio.”

Electrifying performance in Latijns-Amerika

Naast de nieuwe vestiging in Cancun heeft CUPRA al Garages in Puebla en San Luis Potosí. De komende maanden breidt het merk het netwerk in Latijns-Amerika verder uit met de opening van nieuwe locaties in Colombia en Peru.

In het Midden-Oosten heeft CUPRA eveneens grote ambities. Tijdens een recent bezoek aan de CUPRA Garage in Tel Aviv kondigde Wayne Griffiths, CEO van CUPRA, aan de Israëlische verkopen van CUPRA in 2022 te willen verdrievoudigen. In 2021 leverde CUPRA in Israël meer dan 1.100 auto’s af, waarbij de CUPRA Formentor 88% van de totale verkopen voor zijn rekening nam.

Over CUPRA

CUPRA is een nieuw avontuur gestart in Nederland. Het sportieve Spaanse automerk focust met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s op krachtige, geëlektrificeerde prestaties en rijplezier. Daarmee is CUPRA een merk voor autoliefhebbers die bovendien veel waarde hechten aan design uit Barcelona. De oriëntatie en aanschaf van een nieuwe CUPRA verloopt in Nederland geheel online via www.cupraofficial.nl, ondersteund door enkele CUPRA Garages waar de modellen en het merk ook fysiek te beleven zijn. Meer weten over CUPRA? Klik hier.

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.