Leusden,
08
april
2022
|
09:00
Europe/Amsterdam

CUPRA verdedigt kampioenschapstitel in FIA ETCR 2022

  • CUPRA onthult op 19 april nieuwe rijdersline-u

Leusden, 5 april 2022 – CUPRA gaat een nieuwe samenwerking aan met het team van EKS om dit jaar de titel te verdedigen in de FIA eTouring Car World Cup - kortweg het FIA ETCR -, het wereldkampioenschap voor volledig elektrische toerwagens. De aankondiging onderstreept CUPRA’s visie op elektrisch racen en op een duurzamer, innovatiever en spannender autosporttijdperk. EKS is het succesvolle team van de regerend Pure ETCR-kampioen (en voormalig DTM- en FIA World RX-kampioen) Mattias Ekström, die afgelopen jaar met CUPRA zowel bij de rijders als de constructeurs de titel won.

Onder de nieuwe teamnaam CUPRA EKS gaan CUPRA en EKS verder met de doorontwikkeling van de CUPRA e-Racer, 's werelds eerste 100% elektrische toerwagen. Dankzij vier elektromotoren op de achteras en een vloeistofgekoeld 65 kWh accupakket levert de CUPRA e-Racer een gecombineerd piekvermogen van 500 kW (680 pk) en een maximumkoppel van 960 Nm. De hightech elektrische raceauto sprint in slechts 3,2 seconden van 0 naar 100 km/u en klokt een top van 270 km/u.

Afgelopen seizoen werd CUPRA de allereerste autofabrikant die een WK-titel voor puur elektrische toerwagens won.

Op 19 april aanstaande presenteert CUPRA zijn nieuwe rijdersline-up en de nieuwe kleurstelling voor de auto waarmee team CUPRA EKS in 2022 aan de start komt van het FIA ETCR.

Racekalender FIA ETCR 2022

6-8 mei

Pau (Frankrijk)

20-22 mei

Istanbul Park (Turkije)

10-12 juni

Hungaroring (Hongarije)

17-19 juni

Jarama (Spanje)

8-10 juni

Zolder (België)

22-23 juli

Vallelunga (Italië)

7-9 oktober

Inje Speedium (Zuid-Korea)


Technische specificaties CUPRA e-Racer

  • Achterwielaangedreven, 1 overbrenging
  • 4 elektromotoren met 300 kW aan continu vermogen en tot 500 kW (680 pk) aan piekvermogen bij 12.000 tpm
  • Maximumkoppel: 960 Nm
  • 65 kWh vloeistofgekoeld accupakket
  • 0-100 km/u: 3,2 sec.
  • Topsnelheid: 270 km/u

Over CUPRA

CUPRA is een nieuw avontuur gestart in Nederland. Het sportieve Spaanse automerk focust met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s op krachtige, geëlektrificeerde prestaties en rijplezier. Daarmee is CUPRA een merk voor autoliefhebbers die bovendien veel waarde hechten aan design uit Barcelona. De oriëntatie en aanschaf van een nieuwe CUPRA verloopt in Nederland geheel online via www.cupraofficial.nl, ondersteund door enkele CUPRA Garages waar de modellen en het merk ook fysiek te beleven zijn. Meer weten over CUPRA? Klik hier.


De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.