Leusden,
10
januari
2023
|
12:03
Europe/Amsterdam

CUPRA UrbanRebel Racing Concept treedt aan tijdens Race of Champions

  • Beste coureurs ter wereld gaan ijsracen in CUPRA’s UrbanRebel
  • Unieke ijsrace toont potentieel van elektrische aandrijving van CUPRA

CUPRA doet mee aan de Race Of Champions 2023. Het merk gaat twee exemplaren van de 100% elektrische CUPRA UrbanRebel Racing Concept inzetten voor één van de meest competitieve race-evenementen om te bepalen wie de allerbeste coureur ter wereld is.

De knock-out race brengt een aantal van de beste coureurs ter wereld bij elkaar. De rijders nemen het tegen elkaar op in een serie races in identieke auto’s en strijden voor één ding: gekroond worden tot 'Champion of Champions'. Deelnemers in deze unieke klasse zijn onder meer meervoudig Formule 1-wereldkampioenen Mika Häkkinen en Sebastian Vettel, W Series-kampioene Jamie Chadwick en de wereldkampioenen Rally en Rallycross Johan Kristoffersson, Petter Solberg en Travis Pastrana.

Elektrificatie meets performance

De editie van dit jaar wordt op 28 en 29 januari gehouden in het Noord-Zweedse Pite Havsbad, op 95 kilometer van de poolcirkel. De deelnemers gebruiken twee exemplaren van de CUPRA UrbanRacing Concept, de 100% elektrische racer van het sportieve Spaanse merk. Deze concept car toont aan wat CUPRA kan bereiken door elektrificatie en performance aan elkaar te koppelen.

De CUPRA UrbanRebel Concept is ontworpen voor het circuit. De auto heeft een continu vermogen van 250 kW (340 pk) en levert maximaal 320 kW (435 pk). De elektrische auto accelereert in slechts 3,2 seconden van 0 naar 100 km/u. “De CUPRA UrbanRebel Racing Concept laat zien wat er mogelijk is als je racen en elektrificatie combineert,” aldus Antonino Labate, directeur Strategy and Business Operations bij CUPRA. “De Race Of Champions is het ultieme event om dat met de beste coureurs van de wereld achter het stuur te laten zien.”

Over CUPRA

CUPRA is een nieuw avontuur gestart in Nederland. Het sportieve Spaanse automerk focust met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s op krachtige, geëlektrificeerde prestaties en rijplezier. Daarmee is CUPRA een merk voor autoliefhebbers die bovendien veel waarde hechten aan design uit Barcelona. De oriëntatie en aanschaf van een nieuwe CUPRA verloopt in Nederland geheel online via www.cupraofficial.nl, ondersteund door enkele CUPRA Garages waar de modellen en het merk ook fysiek te beleven zijn. Meer weten over CUPRA? Klik hier.

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.