Leusden,
05
november
2021
|
10:46
Europe/Amsterdam

CUPRA UrbanRebel Concept voor het eerst het circuit op

  • IAA-prototype ‘on the move’
  • 100 km/u in 3,2 seconden dankzij maximumvermogen van 320 kW
Samenvatting

Tijdens de IAA autoshow in München verraste CUPRA de wereld afgelopen september met een nieuwe designvisie. CUPRA verwoordde die visie in een racy show car, als voorbode van de toekomstige, 100% elektrische stadsauto. Deze CUPRA UrbanRebel Concept is echter niet zomaar een showauto. Recent maakte hij namelijk zijn eerste snelle kilometers op het circuit.

CUPRA’s nieuwe concept car weerspiegelt een radicale nieuwe visie van het sportieve merk. Het is een auto die elektrificatie afwisselt met duurzaamheid en performance. Vanuit stilstand tikt de UrbanRebel Concept in net iets meer dan drie seconden de 100 km/u al aan. Het geheim achter die performance car-waardige prestaties zijn de twee elektromotoren. “De auto heeft een continu vermogen van 250 kW en levert maximaal 320 kW voor maximale prestaties. Het is echt een ‘fun to drive’ auto, een gedurfd statement waarmee we laten zien dat elektrificatie allesbehalve saai is,” verklaart Dr. Werner Tietz, CUPRA’s Vice-president voor R&D.

Focus op aerodynamica

De CUPRA UrbanRebel Concept is ontworpen om luchtweerstand zoveel mogelijk te beperken. Uiterlijk is hij te herkennen aan de forse luchtinlaten en -uitlaten en de oversized achterspoiler. De focus op aerodynamica zorgt ervoor dat de UrbanRebel Concept dicht op het asfalt ligt en volop grip heeft, waardoor hij bochten snel kan ronden zonder iets aan stabiliteit te verliezen. “CUPRA’s unieke onderstel- en de besturingssetup zorgt voor een zeer scherpe handling,” aldus Tietz.

Over CUPRA

CUPRA is een nieuw avontuur gestart in Nederland. Het sportieve Spaanse automerk focust met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s op krachtige, geëlektrificeerde prestaties en rijplezier. Daarmee is CUPRA een merk voor autoliefhebbers die bovendien veel waarde hechten aan design uit Barcelona. De oriëntatie en aanschaf van een nieuwe CUPRA verloopt in Nederland geheel online via www.cupraofficial.nl, ondersteund door enkele CUPRA Garages waar de modellen en het merk ook fysiek te beleven zijn. Meer weten over CUPRA? Klik hier.

download

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.