Leusden,
01
september
2021
|
14:34
Europe/Amsterdam

CUPRA UrbanRebel Concept: rebelse elektrische stadsauto

  • Radicale interpretatie van een elektrisch aangedreven stadsauto
  • Looks met inspiratie uit de virtuele racewereld
  • Elektrisch aangedreven stadsauto van Volkswagen Groep debuteert in 2025

Op de IAA Mobility 2021 in München presenteert CUPRA de UrbanRebel Concept, een radicale interpretatie van een elektrische stadsauto. De UrbanRebel Concept blikt vooruit op een 100% elektrisch aangedreven stadsauto van de Volkswagen Groep, waarvan de marktintroductie staat gepland voor 2025.

 

Autosport zit in het DNA van CUPRA verweven. Daarom presenteert CUPRA de UrbanRebel Concept als een raceauto. Maar dan wel een raceauto waarin de duurzaamheid van elektrificatie samenkomt met de pure power én looks van de virtuele racewereld. 

CUPRA’s visie op een elektrische stadsauto

De UrbanRebel Concept is gebaseerd op het ‘MEB short’ platform, dat de Volkswagen Groep speciaal heeft ontwikkeld voor elektrisch aangedreven stadsauto’s. De eerste productiemodellen op dit platform worden in 2025 op de markt verwacht. Met een uitgesproken sportief karakter en een vooruitstrevend design vertegenwoordigt de UrbanRebel Concept CUPRA’s visie op een dergelijk model.

Markant design

De UrbanRebel Concept is 4,08 meter lang, 1,80 meter breed en 1,44 meter hoog. Het ‘racy’ studiemodel oogt stoer en eigenzinnig en is daarmee een echte CUPRA. Aan de voorzijde springen de ‘sharknose’ en de koplampunits met driehoek-signatuur in het oog. De ramen van de UrbanRebel Concept vormen optisch één geheel. Zo ontstaat het visuele effect van een helm(vizier) en lijkt het dak te zweven. Het zijaanzicht valt op door krachtige proporties. Hierbij speelt de wigvormige lijn tussen het voorportier en de C-stijl een belangrijke rol. Ook de wielkasten achter hebben een uitgesproken vorm. Hun design is geïnspireerd op de wielkasten van de CUPRA Formentor. Aan de achterzijde is de grote achterspoiler dé eyecatcher, als verwijzing naar de forse aerodynamica-features van virtuele racewagens.

Met een motorvermogen van 250 kW (320 kW in boost-modus) maakt de UrbanRebel Concept waar wat zijn spectaculaire looks beloven. Zo accelereert hij in slechts 3,2 seconden van 0-100 km/u.

Strategisch project

Een elektrisch aangedreven stadsauto is van groot belang voor de Volkswagen Groep. Met een dergelijke auto wordt elektromobiliteit bereikbaar voor een nog bredere klantengroep. Bovendien draagt e-mobiliteit bij aan het realiseren van de European Green Deal-doelen. “Ons doel is om per jaar meer dan 500.000 elektrisch aangedreven stadsauto’s in Spanje te gaan produceren voor de diverse merken van de Volkswagen Groep,” aldus Wayne Griffiths, CEO van CUPRA. 

Over CUPRA

CUPRA is een nieuw avontuur gestart in Nederland. Het sportieve Spaanse automerk focust met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s op krachtige, geëlektrificeerde prestaties en rijplezier. Daarmee is CUPRA een merk voor autoliefhebbers die bovendien veel waarde hechten aan design uit Barcelona. De oriëntatie en aanschaf van een nieuwe CUPRA verloopt in Nederland geheel online via www.cupraofficial.nl, ondersteund door enkele CUPRA Garages waar de modellen en het merk ook fysiek te beleven zijn. Meer weten over CUPRA? Klik hier.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.