Leusden,
04
april
2023
|
11:37
Europe/Amsterdam

CUPRA UrbanRebel Concept: alles draait om de bestuurder

  • Interieur opgebouwd rondom de bestuurder
  • Features uit sport- en gaming-wereld prikkelen een nieuwe generatie autoliefhebbers
  • Displays komen met een druk op de knop tevoorschijn
  • ‘Zwevende’ console, fluorescerende stoffering en interieurverlichting plus een stuur met controller-knopjes

Alles draait om de bestuurder. Met dat idee voor ogen creëerden de designers van CUPRA het interieur van de 100% elektrische CUPRA UrbanRebel Concept. “We hebben een interieur ontworpen dat de emoties maximaal prikkelt”, aldus Jorge Diez, Design Director van CUPRA. “Emoties die via je vingertoppen je lijf binnenstromen en van elke rit een belevenis maken.”

“Toen we de CUPRA UrbanRebel Concept ontwierpen, hebben we alle gebaande paden verlaten”, vervolgt Diez. “Deze auto is bedoeld voor een nieuwe generatie bestuurders. Een generatie die is opgegroeid met internet en computergames. Die belevingswereld keert terug in het baanbrekende interieur van de CUPRA UrbanRebel Concept.

Bij CUPRA draait het om autoliefhebbers en daarom zijn alle elementen in het interieur gericht op de bestuurder. Met een druk op de knop komen twee beeldschermen tevoorschijn, waarop alle noodzakelijke informatie te vinden is. Samen met het head-up display zorgen ze in de CUPRA UrbanRebel Concept voor een unieke rijbeleving.

Kleuren & knoppen uit de virtuele wereld

Het interieur van de UrbanRebel Concept lijkt uit een computergame te komen. “We hebben steeds de nieuwe generatie autoliefhebbers voor ogen gehouden. Dat heeft geleid tot een opvallende kleurenmix, met paars- en groentinten en kleuraccenten rond de ‘zwevende’ console”, licht Diez toe. Ook voor de kuipstoelen is gekozen voor fluorescerende kleuren, waarbij speciale 3D-technieken werden ontwikkeld voor de verwerking van de materialen.

Het sportstuur in de CUPRA UrbanRebel Concept combineert het beste uit twee werelden: “Voor een sportief gevoel is het stuur aan de onderkant afgevlakt. De knoppen voor de bediening zijn geïnspireerd op de controller van een videogame”, vertelt Diez.

Met zo’n bijzonder interieur wordt elke rit met CUPRA’s toekomstige elektrische stadsauto een zinnenprikkelende ervaring.

Over CUPRA

CUPRA is een nieuw avontuur gestart in Nederland. Het sportieve Spaanse automerk focust met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s op krachtige, geëlektrificeerde prestaties en rijplezier. Daarmee is CUPRA een merk voor autoliefhebbers die bovendien veel waarde hechten aan design uit Barcelona. De oriëntatie en aanschaf van een nieuwe CUPRA verloopt in Nederland geheel online via www.cupraofficial.nl, ondersteund door enkele CUPRA Garages waar de modellen en het merk ook fysiek te beleven zijn. Meer weten over CUPRA? Klik hier.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.