Leusden,
07
september
2021
|
17:09
Europe/Amsterdam

CUPRA Tavascan Extreme E Concept debuteert op IAA Mobility 2021

  • CUPRA geeft e-CUPRA ABT XE1 Extreme E racer nog meer stijl
  • Gebruik van vlasvezel in carrosserie voor grotere duurzaamheid

De CUPRA Tavascan Extreme E Concept die op de IAA Mobility 2021 debuteert, zit boordevol CUPRA-DNA. De volledig elektrische offroader vormt de opmaat naar de volgende fase in het Extreme E-avontuur van CUPRA. De concept car is ook een vingeroefening voor het design dat CUPRA gaat gebruiken voor het toekomstige CUPRA Tavascan SUV productiemodel. Deze tweede 100% elektrische auto van CUPRA komt in 2024 op de markt.

De CUPRA Tavascan Extreme E Concept integreert een volledig nieuw koetswerkdesign met 100% CUPRA-DNA en een holistische benadering van natuurlijk materiaalgebruik. Het materiaal dat CUPRA gebruikt is duurzamer, nog beter te repareren en makkelijker aan te passen. “We geloven heilig in het Extreme E-project en de Extreme E raceklasse,” verklaart Antonino Labate, Director of Strategy, Business Development & Operations bij CUPRA. “Elektrificatie, duurzaamheid en diversiteit zijn gemeenschappelijke waarden van CUPRA en Extreme E. De Tavascan Extreme E Concept is een duidelijk bewijs van de inspanningen van CUPRA om volgend seizoen te kunnen concurreren in de raceklasse met elektrische offroaders.”

Vlasvezel als alternatief voor carbon

Het ontwerp van de voor- en achterkant is aanzienlijk veranderd ten opzichte van de e-CUPRA ABT XE1 die nu racet in het eerste seizoen van Extreme E. LED-technologie biedt meer vrijheid om een ​​auto met CUPRA-DNA te produceren; de koplampen in drie driehoekige groepen aan weerszijden zorgen voor imposantere looks. Door zoveel mogelijk van de carrosseriestructuur uit vlasvezels te maken, is het nu mogelijk om veel koolstofvezelcomponenten te vervangen. Daardoor wordt de impact van de auto op het milieu verminderd. Onderdelen uit vlasvezels doen geen afbreuk aan de prestaties; het materiaal kan op dezelfde manier worden bewerkt, waarbij dezelfde vormen worden gerealiseerd die de ingenieurs voor ogen hadden. Het is ook een technologie die gemakkelijk is te gebruiken bij de bouw van productieauto’s.

De CUPRA Tavascan Extreme E Concept is uitgerust met een accupakket van 54 kWh dat achter de cockpit is geplaatst voor een betere gewichtsverdeling. De racer accelereert in ongeveer vier seconden naar de 100 km/u, wat voldoet aan de voorschriften van deze raceklasse.

CUPRA maakt vanaf het begin deel uit van Extreme E en was het eerste automerk dat zijn deelname aan de raceklasse met elektrische offroaders aankondigde. Voor dit kampioenschap bundelde CUPRA de krachten met ABT Sportsline als belangrijkste partner van het team.

Over CUPRA

CUPRA is een nieuw avontuur gestart in Nederland. Het sportieve Spaanse automerk focust met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s op krachtige, geëlektrificeerde prestaties en rijplezier. Daarmee is CUPRA een merk voor autoliefhebbers die bovendien veel waarde hechten aan design uit Barcelona. De oriëntatie en aanschaf van een nieuwe CUPRA verloopt in Nederland geheel online via www.cupraofficial.nl, ondersteund door enkele CUPRA Garages waar de modellen en het merk ook fysiek te beleven zijn. Meer weten over CUPRA? Klik hier.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.