Leusden,
28
september
2021
|
12:40
Europe/Amsterdam

CUPRA start nieuw tijdperk met productie eerste Born

  • Serieproductie Born in Europa’s grootste fabriek voor elektrische auto’s in Zwickau begonnen
  • Eerste CUPRA’s Born in november in Nederland de weg op
Samenvatting

CUPRA is in het Duitse Zwickau gestart met de serieproductie van zijn eerste volledig elektrische auto, de CUPRA Born. CEO Wayne Griffiths en bestuursleden van de onderneming bezochten Europa’s grootste fabriek voor elektrische auto’s om dit voor CUPRA bijzondere moment bij te wonen. Vanaf november maken de eerste CUPRA’s Born hun opwachting in Nederland.

De productie van de CUPRA Born markeert de start van een nieuw tijdperk voor het merk, dat recent tijdens de IAA Mobility in München een elektro-offensief aankondigde en de ambitie uitsprak om tegen 2030 een volledig elektrisch automerk te zijn.

“Met zijn sportieve looks en electrifying performance staat de Born symbool voor de transformatie van onze onderneming en de start van CUPRA’s elektro-offensief. De productie van onze eerste 100% elektrische auto in Zwickau biedt ons de mogelijkheid om waardevolle ervaring op te doen, met het oog op onze intenties om vanaf 2025 in Barcelona elektrische auto’s te gaan produceren. Onze ambitie is om in Spanje meer dan 500.000 elektrische stadsauto’s per jaar te gaan bouwen voor de diverse merken van de Volkswagen Groep,” verklaart Wayne Griffiths.

Deze week maakt de CUPRA Born tevens zijn opwachting op de Automobile Barcelona 2021. Deze show opent op donderdag 30 september zijn deuren en markeert daarmee de start van de internationale introductie van de CUPRA Born.

Nu te bestellen, vanaf november in Nederland

In Nederland is de Born inmiddels te bestellen via cupraofficial.nl. De Born trapt af met een 58 kWh-accupakket en een 150 kW/204 pk sterke elektromotor. Daarbij is er keuze uit vier luxe One editions. De CUPRA Born Business One is er vanaf € 37.990* of via private lease vanaf € 529** per maand. Zakelijke rijders die nog dit jaar instappen, profiteren van slechts 12% bijtelling over de eerste € 40.000 van de fiscale waarde, die in het geval van de Born Business One en Adrenaline One onder deze magische grens ligt. De levering van de Born start in december.

CUPRA in Nederland

CUPRA is een nieuw avontuur gestart in Nederland. Het sportieve Spaanse automerk focust met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s op krachtige, geëlektrificeerde prestaties en rijplezier. Daarmee is CUPRA een merk voor autoliefhebbers die bovendien veel waarde hechten aan design uit Barcelona. De oriëntatie en aanschaf van een nieuwe CUPRA verloopt in Nederland geheel online via www.cupraofficial.nl, ondersteund door enkele CUPRA Garages en Proefrit Centra waar de modellen en het merk ook fysiek te beleven zijn. Meer weten over CUPRA? Klik hier.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld (fiscale waarde), inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie https://www.cupraofficial.nl/

** Private Leasetarieven op basis van een looptijd van 48 maanden en 10.000 km/jaar