Leusden,
07
juni
2022
|
20:00
Europe/Amsterdam

CUPRA presenteert nieuwe modellen, visie en ambitie

  • Nieuw tijdperk met 3 nieuwe geëlektrificeerde modellen tegen 2025: CUPRA Terramar, CUPRA Tavascan en CUPRA UrbanRebel
  • Doel: 500.000 auto’s per jaar op termijn, wereldwijd uitbreiden naar nieuwe markten en nieuwe segmenten aanboren

CUPRA presenteert spannende plannen, met nieuwe CUPRA-modellen voor een nieuw tijdperk. Sinds de start van het merk vier jaar geleden heeft CUPRA bijna 200.000 auto's afgeleverd, terwijl de omzet is gegroeid van € 430 miljoen in 2018 tot bijna € 2,2 miljard in 2021. Daarmee overtreft CUPRA alle verwachtingen. Dit jaar wil CUPRA zijn verkoopvolume, omzet en wereldwijde netwerk van CUPRA City Garages zelfs verdubbelen. Tegen 2025 heeft CUPRA bovendien een nieuw tijdperk betreden met drie nieuwe geëlektrificeerde modellen: de CUPRA Terramar, CUPRA Tavascan en CUPRA UrbanRebel. Drie nieuwe modellen die leverbaar worden naast de huidige line-up.

“Vandaag tonen we het volledige gamma van de volgende generatie CUPRA’s die tot 2025 op de markt komen,” verklaart Wayne Griffiths, CEO van CUPRA. “Ons doel is om op termijn jaarlijks 500.000 auto’s te verkopen, onze internationale expansie naar nieuwe markten door te zetten en nieuwe segmenten te betreden.”

Het ‘Unstoppable Impulse’-evenement waar CUPRA zijn nieuwe modellen en ambities presenteerde, vond plaats in Terramar (Sitges). Het event werd bijgewoond door internationale media, vertegenwoordigers van organisaties, partners en CUPRA-ambassadeurs. Ook vertegenwoordigers van de Volkswagen Groep en leden van de aandeelhoudersfamilies Piëch en Porsche waren van de partij.

CUPRA Terramar: de eerste geëlektrificeerde SUV van het merk 

Plug-in hybridetechnologie is een belangrijk onderdeel van het elektrificatie-DNA van CUPRA. Een groot deel van het modellengamma van het merk is inmiddels al uitgerust met deze technologie. Maar CUPRA gaat nog een stap verder. Tegen 2024 wordt het gamma aan plug-in hybridemodellen nog breder, mét een grotere actieradius. De modelreeks wordt uitgebreid met de CUPRA Terramar, een sportieve SUV die een eerbetoon is aan Terramar in Sitges en die krachtige proporties combineert met een opvallend design. Deze dynamische, geëlektrificeerde auto introduceert het merk CUPRA in een voor het merk nieuw SUV-segment, het snelst groeiende in Europa. Hij zal in Hongarije worden geproduceerd in Audi’s fabriek in Györ. De CUPRA Terramar wordt leverbaar met zowel verbrandingsmotoren als een nieuwe generatie plug-in hybride-aandrijflijnen die een actieradius van ongeveer 100 kilometer in volledig elektrische modus bieden. 

“Terramar is waar alles voor CUPRA begon. Onze nieuwe sportieve hybride SUV combineert gedurfde proporties met een lange, opvallende motorkap,” aldus Jorge Diez, Design Director bij CUPRA. “Met de wensen van de bestuurder als uitgangspunt zorgen we voor een unieke ervaring met de nieuwste technologie, dankzij het op de bestuurder gerichte interieurconcept. Al met al is deze 4,5 meter lange SUV met CUPRA DNA er klaar voor om flink wat deining te veroorzaken in één van de meest concurrerende segmenten.”

CUPRA Tavascan: de droom wordt werkelijkheid

De volgende fase van de reis is de CUPRA Tavascan. De auto belichaamt CUPRA’s visie op elektrificatie en blijft trouw aan de concept car van 2019. Enkele designelementen waren al te zien op de CUPRA Tavascan Extreme E Concept uit 2021. Niet alleen geeft de CUPRA Tavascan de visie van hedendaagse elektrificatie weer; hij maakt het merk ook mondiaal en brengt CUPRA naar nieuwe markten. De CUPRA Tavascan wordt in 2024 gelanceerd.

CUPRA UrbanRebel: uitdager van de gevestigde orde 

In 2025 brengt CUPRA de UrbanRebel – de eerste Urban Electric Car van het merk – op de markt. Dit is een model dat CUPRA ver buiten zijn traditionele grenzen gaat brengen. De voorwielaangedreven Urban Electric Car maakt gebruik van het MEB Small-platform van de Volkswagen Groep, dat als basis dient voor een sportief vormgegeven auto. Het 4,03 meter lange model gooit hoge ogen op het vlak van duurzaamheid, met geavanceerde gerecyclede polymeren en materialen op biologische basis. Een combinatie van 3D print- en 3D weefproductiemethoden verbetert de prestaties en de kwaliteitsuitstraling. Lichtgewicht ontwerpen voor zowel het exterieur als interieur helpen de 226 pk (166 kW) sterke elektromotor en het accupakket om de Urban Electric Car in slechts 6,9 seconden naar 100 km/u te laten accelereren en hem een actieradius van maximaal 440 kilometer (range-versie) te geven. De CUPRA UrbanRebel is ontworpen en ontwikkeld in Barcelona en komt in 2025 op de markt; de productie gaat plaatsvinden in Martorell, in afwachting van goedkeuring op het programma van het Strategisch Project voor Economisch Herstel en Transformatie (PERTE in het Spaans) voor elektrische en verbonden auto’s (VEC in het Spaans). 

“De CUPRA UrbanRebel wordt het grootste project voor ons merk in de komende jaren, aangezien het de sleutel is voor onze transformatie tot een volledig elektrisch merk. Wij leiden de clusterontwikkeling, de familie van modellen die duurzame stedelijke mobiliteit bereikbaar gaat maken, voor verschillende merken binnen de Volkswagen Groep”, aldus Werner Tietz, Vice-President en verantwoordelijk voor Research & Development bij CUPRA.

Grootste industriële investering in geschiedenis Spanje

Met het Future: Fast Forward-project heeft het merk een groep van 62 nationale en internationale partners opgericht om Spanje om te vormen tot een Europese hub voor elektrische mobiliteit. 

En nog maar een paar weken geleden heeft het merk samen met de Volkswagen Groep en de Future: Fast Forward-partners een project gepresenteerd om 10 miljard euro vrij te maken voor de elektrificatie van Spanje. Dit is de grootste industriële investering in de geschiedenis van Spanje. 


Over CUPRA

CUPRA is een nieuw avontuur gestart in Nederland. Het sportieve Spaanse automerk focust met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s op krachtige, geëlektrificeerde prestaties en rijplezier. Daarmee is CUPRA een merk voor autoliefhebbers die bovendien veel waarde hechten aan design uit Barcelona. De oriëntatie en aanschaf van een nieuwe CUPRA verloopt in Nederland geheel online via www.cupraofficial.nl, ondersteund door enkele CUPRA Garages waar de modellen en het merk ook fysiek te beleven zijn. Meer weten over CUPRA? Klik hier.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.