Leusden,
10
februari
2023
|
09:28
Europe/Amsterdam

CUPRA opnieuw in de prijzen bij prestigieuze Auto Motor und Sport-verkiezingen

  • CUPRA vierde in de lijst van meest modieuze automerken
  • Formentor wint opnieuw in categorie ‘Buitenlandse compacte SUV’s en terreinauto’s’
Samenvatting

Het succesverhaal van CUPRA gaat door: tijdens de Auto Motor und Sport-verkiezingen pakte het electrifying performance merk de vierde plaats in de lijst van meest modieuze automerken. Bovendien werd de CUPRA Formentor door de lezers van het gerenommeerde Duitse automagazine verkozen tot beste auto in de categorie ‘Buitenlandse compacte SUV’s en terreinauto’s’.

Die prijs pakt de Formentor nu voor de tweede keer op rij. Wereldwijd nam het pas vier jaar jonge merk naast de drie Auto Motor und Sport-awards al 123 prijzen in ontvangst en elk nieuw model dat CUPRA introduceerde, was een finalist bij de prestigieuze Car of the Year-verkiezing. “CUPRA rockt in Duitsland en laat opnieuw zien wat het betekent om een uitdager in de markt te zijn. De keuze van de lezers is daar de beste bevestiging van”, stelt Wayne Griffiths, CEO van CUPRA. 

Sterke concurrentie

Lezers konden kiezen tussen 422 modellen in 13 verschillende categorieën. De CUPRA Formentor ging de directe strijd aan met 63 andere SUV’s en terreinauto’s. Het merendeel van de 101.550 lezers van het toonaangevende Auto Motor und Sport koos voor de Spaanse SUV. De belangrijkste redenen daarvoor waren het unieke design, de uitstekende rijdynamiek en prestaties van de Formentor. Vorig jaar werd het model ook al gekroond tot ‘Beste auto’ in de AMS-verkiezingen.

Over CUPRA

CUPRA is een nieuw avontuur gestart in Nederland. Het sportieve Spaanse automerk focust met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s op krachtige, geëlektrificeerde prestaties en rijplezier. Daarmee is CUPRA een merk voor autoliefhebbers die bovendien veel waarde hechten aan design uit Barcelona. De oriëntatie en aanschaf van een nieuwe CUPRA verloopt in Nederland geheel online via www.cupraofficial.nl, ondersteund door enkele CUPRA Garages waar de modellen en het merk ook fysiek te beleven zijn. Meer weten over CUPRA? Klik hier.

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.