Leusden,
03
februari
2022
|
15:33
Europe/Amsterdam

CUPRA met Dakar 2022-winnaar Nasser Al-Attiyah van start in Extreme E 2022

  • Nieuwkomer en Dakar 2022-winnaar Nasser Al-Attiyah vergezelt Jutta Kleinschmidt bij ABT CUPRA XE team 
  • CUPRA presenteert nieuwe, volledig elektrische CUPRA Tavascan XE offroader 
  • Het doel voor 2022: overwinningen en podiumplaatsen
Samenvatting

Na een vijfde plaats in het Extreme E debuutseizoen heeft CUPRA de lat voor zichzelf hoog gelegd voor 2022. Het doel: overwinningen en podiumplaatsen tijdens elke ronde van de kalender. Het ABT CUPRA XE team gaat die uitdaging aan met de nieuw ontwikkelde CUPRA Tavascan XE en twee fantastische coureurs. Viervoudig Dakar-winnaar Nasser Al-Attiyah versterkt het team in het nieuwe seizoen en wordt vergezeld door de huidige CUPRA-coureur - en eveneens voormalig Dakar-winnaar - Jutta Kleinschmidt.

download
CUPRA Extrem E Kick Off

Jutta Kleinschmidt - die in 2001 de legendarische Dakar Rally op haar naam schreef - maakte afgelopen seizoen al deel uit van het ABT CUPRA XE team. Dit jaar treedt zij opnieuw voor CUPRA aan, ditmaal samen met de enorm ervaren rallylegende Nasser Al-Attiyah. Afgelopen maand nog won Al-Attiyah de 2022-editie van de Dakar Rally, en eerder deed hij hetzelfde in 2011, 2015 en 2019).

“Ik heb er zin in!” verklaart Nasser Al-Attiyah, de nieuwe coureur van het ABT CUPRA XE team. “Dit gaat voor mij een enorme ervaring worden, aangezien het Extreme E kampioenschap een belangrijke stap vooruit is op weg naar een betere toekomst. Ik ben er trots op dat ik me voor dit avontuur bij de ‘CUPRA tribe’ heb aangesloten en weet dat we geweldig werk kunnen leveren. De achtergrond van het team, gecombineerd met de ervaring van Jutta en mij, vormt een prachtige basis voor toekomstige successen. Ik kan niet wachten om in de auto te zitten!”

Ook teamgenoot Jutta Kleinschmidt is klaar voor het nieuwe seizoen. “Vorig jaar hebben we een solide basis gelegd en streden we om de topplaatsen. Dit seizoen is het doel om constanter te presteren en raceoverwinningen en podiumplaatsen te behalen, en we zijn er klaar voor!”

CUPRA Tavascan XE: voorbode van een nieuwe productieauto

Eveneens nieuw voor het Extreme E 2022-seizoen is de auto die CUPRA inzet, waarbij een perfecte match is gevonden tussen elektrificatie en performance. De nieuwe CUPRA Tavascan XE is voorzien van een 54-kWh accupakket, dat voor een optimale gewichtsverdeling direct achter de cockpit ligt. Ten opzichte van zijn voorganger is de nieuwe elektrische rallyauto nog duurzamer en milieuvriendelijker geworden. Dankzij 3D-geprinte onderdelen is de auto qua ontwikkeling eenvoudiger aan te passen, en kunnen reparaties eenvoudiger en sneller worden uitgevoerd. Uiterlijk hint de elektrische offroader al naar de designtaal die wordt doorgevoerd in de toekomstige productieversie van de CUPRA Tavascan. Dat wordt het tweede 100% elektrische model dat door CUPRA in Barcelona zelf wordt ontworpen en ontwikkeld en in 2024 in Europa en daarbuiten op de markt komt.

Extreme E en CUPRA

Na een succesvol debuut in 2021 maakt Extreme E - het wereldomvattende elektrische offroadkampioenschap dat zich sterk maakt voor natuurgebieden die door de klimaatverandering worden bedreigd - zich op voor de start van het tweede seizoen. Het kampioenschap is bedoeld om ons allemaal te stimuleren positieve actie te ondernemen om de toekomst van de planeet te beschermen, door elektrische raceauto's te gebruiken om te benadrukken hoe we verdere schade kunnen voorkomen en kunnen helpen bij klimaatveranderingsproblemen. CUPRA maakt sinds het begin deel uit van Extreme E. Het was het eerste automerk dat zijn deelname aankondigde en bundelde de krachten met ABT Sportsline als de belangrijkste partner van het team. Extreme E versterkt CUPRA’s elektrificatie-inspanningen en bevordert tegelijkertijd elektrificatie, duurzaamheid, milieubewustzijn en gendergelijkheid.

De eerste ronde voor het Extreme E 2022-kampioenschap wordt verreden op 18-20 februari in Neom (Saoedi-Arabië).

Over CUPRA

CUPRA is een nieuw avontuur gestart in Nederland. Het sportieve Spaanse automerk focust met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s op krachtige, geëlektrificeerde prestaties en rijplezier. Daarmee is CUPRA een merk voor autoliefhebbers die bovendien veel waarde hechten aan design uit Barcelona. De oriëntatie en aanschaf van een nieuwe CUPRA verloopt in Nederland geheel online via www.cupraofficial.nl, ondersteund door enkele CUPRA Garages waar de modellen en het merk ook fysiek te beleven zijn. Meer weten over CUPRA? Klik hier.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.