Leusden,
07
september
2021
|
15:29
Europe/Amsterdam

CUPRA is tegen 2030 volledig elektrisch

 

  • CUPRA UrbanRebel Concept debuteert tijdens IAA Mobility 2021 in München
  • CEO Wayne Griffiths: “We lanceren de elektrische stadsauto eerst als CUPRA, aangezien dit het merk wordt dat zich op 100% elektrificatie gaat focussen”
  • Eerste exemplaren van CUPRA Born lopen in Zwickau van de band

CUPRA heeft de IAA Mobility 2021 in München gebruikt om zijn visie op toekomstige elektrische mobiliteit te presenteren. De nieuwste concept car van CUPRA, de UrbanRebel Concept, maakte ook zijn eerste publieke optreden tijdens de pre-opening van de nieuwe CUPRA City Garage in München. Tijdens dit event toonde CUPRA CEO Wayne Griffiths CUPRA’s meest radicale interpretatie van een elektrische stadsauto.

Tijdens het evenement belichtte Griffiths het omvangrijke elektro-offensief van CUPRA: “We hebben de ambitie om tegen 2030 een volledig elektrisch merk te zijn. We lanceren dit jaar de CUPRA Born en de CUPRA Tavascan komt in 2024 op de markt. Ons aankomende elektrische modelgamma wordt geïnspireerd op de visie van de CUPRA UrbanRebel Concept. We lanceren dit model eerst als CUPRA, aangezien CUPRA zich op volledige elektrificatie concentreert, terwijl SEAT zich gaat focussen op hybriden en efficiënte verbrandingsmotoren. We zullen de acceptatie van elektrische auto's door klanten en de uitrol van de infrastructuur in Europa nauwlettend volgen.” 

Ambitie: jaarlijkse productie 500.000 elektrische stadsauto’s in Spanje

De elektrische stadsauto is volgens Griffiths een strategische pijler voor de onderneming. Samen met de Volkswagen Groep speelt SEAT S.A. een sleutelrol in de ontwikkeling van elektrische stadsauto’s. De fabrikant ontwikkelt de familie van elektrische stadsauto’s, terwijl Volkswagen hiervoor het platform levert en Volkswagen-dochter CARIAD de software. De ambitie is om vanaf 2025 meer dan 500.000 BEV’s per jaar in Spanje te produceren voor verschillende merken van de Groep.

Op basis van dit project heeft de onderneming een ambitieus plan voor Spanje, genaamd ‘Future: Fast Forward’. De belangrijkste drijfveer van dit plan is de productie van een elektrische stadsauto in Spanje. Dit model zou de motor kunnen worden achter de transformatie van de Spaanse auto-industrie, nu al de op één na grootste autoproducent binnen Europa.

Exponentiële groei

Tijdens de onthulling van de UrbanRebel Concept legde Griffiths uit hoe CUPRA nog harder dan verwacht blijft groeien. Sinds de lancering drie jaar geleden heeft het merk al meer dan 100.000 auto's verkocht. Gedreven door het succes van de Formentor, die goed is voor twee op de drie auto's die CUPRA tussen januari en augustus van dit jaar heeft verkocht, noteerde het merk een driecijferige groei in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. CUPRA heeft ook zijn oorspronkelijke doel bereikt om in 2021 een omzet van € 1 miljard te behalen.

Born impuls van de elektrificatie

CUPRA is in de Duitse fabriek in Zwickau inmiddels gestart met de productie van de eerste exemplaren van de Born, de eerste volledig elektrische auto van het merk. Deze auto boordevol CUPRA-DNA bewijst dat prestaties en elektrificatie perfect bij elkaar passen. Griffiths: “De Born vormt de start van ons elektrische productoffensief. Met deze auto willen we de CUPRA-mix verhogen tot 20% van de totale verkoop van SEAT S.A..”

CUPRA UrbanRebel Concept: rebelse elektrische stadsauto

CUPRA presenteerde in München de UrbanRebel Concept, de meest radicale interpretatie van de elektrische stadsauto die naar verwachting in 2025 op de markt komt. De productieversie van deze 100% elektrische stadsauto gaat een opvallend design en indrukwekkende dynamiek combineren en wordt gebaseerd op het ‘MEB short’ platform van de Volkswagen Groep.

Over CUPRA

CUPRA is een nieuw avontuur gestart in Nederland. Het sportieve Spaanse automerk focust met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s op krachtige, geëlektrificeerde prestaties en rijplezier. Daarmee is CUPRA een merk voor autoliefhebbers die bovendien veel waarde hechten aan design uit Barcelona. De oriëntatie en aanschaf van een nieuwe CUPRA verloopt in Nederland geheel online via www.cupraofficial.nl, ondersteund door enkele CUPRA Garages waar de modellen en het merk ook fysiek te beleven zijn. Meer weten over CUPRA? Klik hier.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.