Leusden,
09
december
2022
|
09:04
Europe/Amsterdam

CUPRA debuteert met Robin Frijns in Formule E

  • ABT CUPRA vanaf 2023 in FIA Formule E Wereldkampioenschap
  • CUPRA wordt partner van ABT Sportsline met rijders Robin Frijns (Nederland) en Nico Müller (Zwitserland)
  • Logische stap, voortbouwend op het succes in FIA ETCR en Extreme E
Samenvatting

Bij CUPRA zit performance in het DNA, en het merk heeft grote ambities op het gebied van duurzame autosport. De strategie van CUPRA was de afgelopen jaren daarom al gericht op elektrische aandrijving. Zo ontwikkelde CUPRA de e-Racer, de eerste volledig elektrische toerwagen ter wereld, en is het merk succesvol in de FIA ETCR en Extreme E. Nu zet CUPRA de volgende stap en slaat het de handen ineen met het Duitse team ABT Sportsline, voor de deelname aan het FIA Formule E Wereldkampioenschap, met onder anderen de Nederlandse coureur Robin Frijns.

download

Formule E is de toonaangevende autosportcompetitie met elektrisch aangedreven racewagens. De betrokkenheid bij de Formule E vanaf het seizoen 2023 is voor CUPRA een natuurlijke stap, omdat het merk ernaar streeft de racewereld te veranderen en te bewijzen dat elektrificatie en performance uitstekend samengaan. De Formule E is al sinds het begin gecertificeerd emissievrij en bereikt net als CUPRA een gevarieerd publiek met gemeenschappelijke waarden, inclusief een passie voor technologie en innovatie.

ABT CUPRA

In Extreme E werkt CUPRA al samen met het gerenommeerde Duitse bedrijf ABT Sportsline, een samenwerking die nu wordt uitgebreid naar de Formule E, waar het team zal uitkomen onder de naam ‘ABT CUPRA’. De wereldwijde aandacht voor de Formule E heeft een positieve uitstraling voor het merk CUPRA, dat aantreedt met de Nederlander Robin Frijns - meervoudig racewinnaar in de Formule E - en de Zwitser Nico Müller als coureurs. De aandrijflijn wordt geleverd door Mahindra Racing.

Wayne Griffiths, CEO van CUPRA: “Racen ligt vastgeklonken in het DNA van CUPRA en bij CUPRA willen we winnen. Het is het juiste moment om de volgende sprong voorwaarts te maken en betrokken te zijn bij de grootste elektrische autosportcompetitie ter wereld. Ik kan nauwelijks wachten om het ABT CUPRA Formule E-team te zien racen in enkele van de meest iconische steden ter wereld. Formule E is een uniek autosportplatform en de deelname aan dit officiële FIA WK onderstreept onze ambitie om wereldwijd echt een relevant merk te worden.”

Specificaties Gen2 vs Gen3

 GEN2GEN3
Lengte5.200 mm5.016,2 mm
Hoogte1.063,5 mm1.023,4 mm
Breedte1.800 mm1.700 mm
Wielbasis3.100 mm2.970,5mm
Minimumgewicht (incl. coureur)900 kg840 kg
Maximumvermogen250 kW (335 pk)350 kW (470 pk)
Maximale regeneratie250 kW600 kW
EnergierecuperatieCa. 25%Meer dan 40%
Topsnelheid280 km/u320 km/u
AandrijvingAchterwielaandrijvingVoor en achter


Racekalender Formule E 2023

 DatumLocatie
Ronde 114-1Mexico City – Mexico
Ronde 227-1Diriyah – Saoedi-Arabië
Ronde 328-1Diriyah – Saoedi-Arabië
Ronde 411-2Hyderabad – India
Ronde 525-2Kaapstad – Zuid-Afrika
Ronde 625-3Sao Paolo – Brazilië
Ronde 722-4Berlijn – Duitsland
Ronde 823-4Berlijn – Duitsland
Ronde 96-5Monaco
Ronde 103-6Jakarta - Indonesië
Ronde 114-6Jakarta - Indonesië
Ronde 1224-6Portland – VS
Ronde 1315-7Rome – Italië
Ronde 1416-7Rome – Italië
Ronde 1529-7Londen – VK
Ronde 1630-7Londen - VK

Over CUPRA

CUPRA is een nieuw avontuur gestart in Nederland. Het sportieve Spaanse automerk focust met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s op krachtige, geëlektrificeerde prestaties en rijplezier. Daarmee is CUPRA een merk voor autoliefhebbers die bovendien veel waarde hechten aan design uit Barcelona. De oriëntatie en aanschaf van een nieuwe CUPRA verloopt in Nederland geheel online via www.cupraofficial.nl, ondersteund door enkele CUPRA Garages waar de modellen en het merk ook fysiek te beleven zijn. Meer weten over CUPRA? Klik hier.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.