Leusden,
19
april
2023
|
10:26
Europe/Amsterdam

CUPRA CEO Wayne Griffiths: “De CUPRA Tavascan is niet zomaar een auto, het is een visie op de toekomst”

  • 100% elektrische SUV met een unieke rijbeleving
  • Wereldpremière CUPRA Tavascan: 21 april om 18:30 in Berlijn
  • Productie start later dit jaar
Samenvatting

“Grote dromen beginnen bij een handjevol gelovigen.” Zo omschrijft CUPRA CEO Wayne Griffiths de vroege visie van het merk. Het doel van CUPRA was om elektrificatie opnieuw uit te vinden en te bewijzen dat elektrische auto’s sexy en sportief kunnen zijn. En nog geen jaar na de internationale lancering van het merk waren die gelovigen dapper genoeg om in 2019 de CUPRA Tavascan Concept te onthullen. Wat ooit niet meer was dan een schets, is nu een belangrijk onderdeel van de toekomst van het merk. Over enkele dagen - op 21 april - maakt de wereld tijdens CUPRA’s Exponential Impulse-event in Berlijn kennis met de productieversie van deze volledig elektrische SUV. Wayne Griffiths laat zijn licht schijnen op de toekomst van CUPRA en de rol die de Tavascan daarin speelt.

U staat op het punt de CUPRA Tavascan aan de wereld te presenteren. Wat betekent dat voor u?
“Het is een droom die uitkomt; een droom die vier jaar geleden begon op de IAA in Frankfurt. We wilden een elektrische auto presenteren die rationeel en efficiënt was, maar met een geweldig design, sexy en spannend, zoals dat nog niet eerder was gedaan. Het antwoord was de CUPRA Tavascan Concept, die grote indruk maakte. Niet alleen met zijn prachtige vormen, maar vooral ook met zijn interieur.”

Over enkele dagen wordt het productiemodel onthuld. Zijn er veel verschillen ten opzichte van de CUPRA Tavascan Concept?
“Toen we het studiemodel creëerden, was het doel duidelijk: we wilden geen showauto die we niet konden produceren. We wilden een nieuw concept voor een elektrische auto realiseren dat effectief overal ter wereld zou kunnen worden gebruikt. Er zijn wat zaken gewijzigd, maar de CUPRA Tavascan die we over een paar dagen in Berlijn presenteren, zal laten zien dat we trouw zijn gebleven aan de essentie van de concept car uit 2019.”

Wat betekent dit nieuwe model voor CUPRA?
“Met de CUPRA Tavascan introduceren we een nieuwe held voor een nieuw tijdperk. CUPRA groeit gestaag en de resultaten zijn dermate positief dat we blijven dromen. Dit model symboliseert ons succes. We hebben grote ambities voor de toekomst en zijn vastbesloten om te starten op wereldmarkten als Australië, waar we vorig jaar succesvol uit de startblokken zijn gekomen. Zuid-Amerika staat ook op de planning, waar het merk al bekend is. Bij CUPRA dromen we groots en willen we alles realiseren waar we onze pijlen op richten. En in die zin is de CUPRA Tavascan niet zomaar een auto, het is een visie op de toekomst.”

Wat zijn uw verwachtingen van de CUPRA Tavascan-presentatie in Berlijn?
“Bij CUPRA hebben we de daad bij het woord gevoegd om een auto te creëren die sexy, uniek en aantrekkelijk is voor nieuwe generaties. Dit is het perfecte moment om hem te presenteren, aangezien de markt voor elektrische SUV’s voortdurend groeit, net als CUPRA. Onze onconventionele visie maakt ons tot een uniek merk dat verder gaat dan het verkopen van auto's; we wekken emoties op. En de CUPRA Tavascan bewijst dat technologie inderdaad kan transformeren. Maar echte verandering vergt emotie. We willen geen elektrische SUV op de markt brengen die iedereen leuk vindt, maar waar slechts enkelen echt voor gaan. Is de CUPRA Tavascan te uitdagend? Gaan we te ver? Zijn we te provocerend? Je zult het ontdekken op 21 april in Berlijn, wanneer we de Tavascan aan de wereld presenteren.”

Volg de wereldpremière van de CUPRA Tavascan op 21 april vanaf 18:30 op: 
Exponential Impulse – World Premiere CUPRA Tavascan - YouTube

Kijk voor meer informatie over de CUPRA Tavascan op: https://www.cupraofficial.nl/modellen/tavascan

Over CUPRA

CUPRA is een nieuw avontuur gestart in Nederland. Het sportieve Spaanse automerk focust met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s op krachtige, geëlektrificeerde prestaties en rijplezier. Daarmee is CUPRA een merk voor autoliefhebbers die bovendien veel waarde hechten aan design uit Barcelona. De oriëntatie en aanschaf van een nieuwe CUPRA verloopt in Nederland geheel online via www.cupraofficial.nl, ondersteund door enkele CUPRA Garages waar de modellen en het merk ook fysiek te beleven zijn. Meer weten over CUPRA? Klik hier.

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.