Leusden,
06
april
2022
|
09:58
Europe/Amsterdam

CUPRA breidt succesvol Born-gamma uit met 231 pk sterke performance-versies

  • Adrenaline, Performance en Copper Edition krijgen vermogensboost tot 170 kW/231 pk
  • Born Performance: 20 inch lichtmetalen velgen en bredere banden voor nog meer dynamiek
  • Born Essential en Born Business standaard met 150 kW/204 pk

CUPRA heeft het modelgamma voor de volledig elektrische Born vernieuwd en introduceert tegelijkertijd extra sportieve e-boost-versies. Dat betekent dat de Born Adrenaline, Performance en Copper Edition met het 58 kWh accupakket voortaan standaard 170 kW/231 pk sterk zijn. Die electrifying performance combineren de nieuwe Born-uitvoeringen met een zeer complete sportief-luxe uitrusting.

Nieuw: e-boost-functie

Autoliefhebbers keken er al reikhalzend naar uit, en nu is het zover: per direct zijn de nieuwe e-boost-versies van de CUPRA Born te bestellen. Deze extra potente variant van de Born Adrenaline, Performance en Copper Edition met het 58 kWh accupakket is goed voor een indrukwekkend piekvermogen van 170 kW/231 pk. Dit vermogen is beschikbaar in de CUPRA rijmodus, die via de CUPRA-knop op het stuur geselecteerd kan worden. Dankzij e-boost sprint de Born in 6,6 seconden van 0-100 km/u, 0,7 seconde sneller dan de reguliere 150 kW/204 pk-variant. Die prestaties combineert deze Born met een rijbereik van 418 kilometer** (WLTP). 

Met de beschikbaarheid van de nieuwe e-boost-versies - die vanaf medio dit jaar ook te combineren zijn met het 77 kWh accupakket - brengt CUPRA nu een nadrukkelijk onderscheid aan in het modelgamma. Van de vijf Born-uitvoeringen krijgen de Born Essential en Born Business met het 58 kWh accupakket standaard 150 kW/204 pk, terwijl de 170 kW/231 pk versie is voorbehouden aan de Born Adrenaline, Performance en Copper Edition met hetzelfde 58 kWh accupakket.

Extra sportieve handling

Uiterlijk onderscheiden deze laatste drie zich ook door forse, stijlvolle lichtmetalen velgen. De Adrenaline staat standaard op 19 inch lichtmetaal, terwijl de Born Copper Edition en Born Performance af-fabriek 20 inch lichtmetalen velgen krijgen. De Performance combineert die 20 inch velgen bovendien met extra brede banden, voor een nóg sportievere handling.

Andere bijzondere luxe- en comfortfeatures waaraan de Born Adrenaline, Performance en Copper Edition zijn te herkennen, zijn bijvoorbeeld een navigatiesysteem met een groot 12 inch touchscreen, een multifunctioneel en verwarmbaar stuurwiel met start- en CUPRA-knop, stoelverwarming en een BeatsAudioTM audiosysteem met tien speakers en een 370W versterker.

Born met e-boost: nu te bestellen

De nieuwe 170 kW/231 pk sterke e-boost-versies van de CUPRA Born zijn per direct te bestellen. Prijzen beginnen bij € 44.990* voor de Born Adrenaline; de Born Performance is er vanaf € 47.990*, terwijl de vanafprijs van de Born Copper Edition € 50.990* bedraagt.

De CUPRA Born (Essential, met 150 kW/204 pk) is er al vanaf € 39.990*. Elke CUPRA Born wordt standaard geleverd met 2 jaar volledige fabrieksgarantie, 8 jaar (of 160.000 km) garantie op het accupakket en 4 jaar CUPRA Valet Service inclusief een gratis haal- en brengservice bij onderhoud en reparatie. Ook zijn de door CUPRA voorgeschreven onderhoudsinspecties en de wettelijke APK-keuring voor een periode tot en met 7 jaar inbegrepen, uit te voeren door een erkende Nederlandse CUPRA servicepartner naar keuze.

Over CUPRA

CUPRA is een nieuw avontuur gestart in Nederland. Het sportieve Spaanse automerk focust met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s op krachtige, geëlektrificeerde prestaties en rijplezier. Daarmee is CUPRA een merk voor autoliefhebbers die bovendien veel waarde hechten aan design uit Barcelona. De oriëntatie en aanschaf van een nieuwe CUPRA verloopt in Nederland geheel online via www.cupraofficial.nl, ondersteund door enkele CUPRA Garages waar de modellen en het merk ook fysiek te beleven zijn. Meer weten over CUPRA? Klik hier.

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie cupraofficial.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.