Leusden,
23
maart
2022
|
16:54
Europe/Amsterdam

CUPRA breidt gamma in 2024 uit met nieuwe geëlektrificeerde SUV

  • Nieuwe SUV stuwt groei CUPRA in concurrerend segment van compacte SUV’s
  • Beschikbaar met verschillende aandrijflijnen, waaronder mHEV en PHEV
  • Nieuwe generatie PHEV-technologie met een elektrische range van zo’n 100 kilometer 
Samenvatting

CUPRA versnelt de introductie van geëlektrificeerde modellen met de presentatie van een compleet nieuwe SUV, waarmee het merk debuteert in de zeer concurrerende klasse van de compacte SUV’s. De nieuwe geëlektrificeerde CUPRA onderscheidt zich door een vastberaden look die lef en performance weerspiegelt.

De volledig nieuwe SUV wordt ongeveer 4,5 meter lang, en biedt daarmee zowel de design- als engineeringteams de vrijheid om een auto te ontwikkelen die de essentie van het merk CUPRA uitdraagt. Tegelijkertijd heeft hij de perfecte proporties om zeer concurrerend te kunnen zijn in het populaire C-segment.

De SUV krijgt onder andere mHEV- en PHEV-aandrijflijnen. De plug-in hybrideversie krijgt nieuwe PHEV-technologie die onder andere voorziet in een elektrisch rijbereik van zo’n 100 kilometer.

De nieuwe geëlektrificeerde SUV van CUPRA gaat vanaf 2024 samen met de Audi Q3 Sportback geproduceerd worden in de Györ-fabriek in Hongarije.

Over CUPRA

 

CUPRA is een nieuw avontuur gestart in Nederland. Het sportieve Spaanse automerk focust met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s op krachtige, geëlektrificeerde prestaties en rijplezier. Daarmee is CUPRA een merk voor autoliefhebbers die bovendien veel waarde hechten aan design uit Barcelona. De oriëntatie en aanschaf van een nieuwe CUPRA verloopt in Nederland geheel online via www.cupraofficial.nl, ondersteund door enkele CUPRA Garages waar de modellen en het merk ook fysiek te beleven zijn. Meer weten over CUPRA? Klik hier.

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.