Leusden,
01
december
2022
|
16:06
Europe/Amsterdam

CUPRA Born Performance en Copper Edition: nu standaard nóg completer

  • Born Essential en Business: extra aantrekkelijk dankzij € 2.950* SEPP-subsidie
  • Nog meer luxe, comfort en veiligheid voor Born Performance en Copper Edition
Samenvatting

De Essential- en Business-uitvoeringen van de CUPRA Born komen in 2023 in aanmerking voor de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Particuliere kopers die de sportieve, volledig elektrische Born aanschaffen of inzetten via private lease, kunnen een tegemoetkoming van € 2.950* krijgen, waarmee de Born extra bereikbaar wordt. En er is meer nieuws: de Born Performance en Born Copper Edition krijgen standaard nog meer hightech features voor extra comfort en veiligheid.

Dankzij hun scherpe prijsstelling voldoen de CUPRA Born Essential en Born Business met ingang van 2023 aan de eisen voor toekenning van een overheidssubsidie van € 2.950*. Beide modellen brengen emissievrij rijden en rijplezier samen met een 150 kW/204 pk sterke elektromotor en achterwielaandrijving. De actieradius volgens WLTP bedraagt 427 km**. Dankzij de 120 kW-laadsnelheid duurt het van 5-80% opladen van het accupakket slechts 35 minuten. 8 minuten laden volstaat al voor 100 kilometer aan extra rijbereik.

Veel comfort en luxe

De CUPRA Born Essential is met zijn in de ‘sharknose’ geïntegreerde LED-koplampen, 18 inch lichtmetalen velgen, sportonderstel en donker getinte ramen achter een opvallende verschijning. In het interieur onderstrepen kuipstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen het sportieve karakter. Het multimediasysteem met 12 inch touchscreen draagt samen met Apple CarPlay en Android Auto bij aan (online) gebruiksgemak en entertainment. De CUPRA Born Business vult dit aan met onder meer een navigatiesysteem, achteruitrijcamera, predictive adaptive cruise control, alarmsysteem en het Pre-Crash veiligheidssysteem voor inzittenden. De CUPRA Born Essential is er vanaf € 42.990*** en de Born Business vanaf € 45.990***. Dankzij € 2.950* aan overheidssubsidie worden ze in 2023 extra bereikbaar.

Born Performance en Copper Edition: nog meer hightech

De toch al zeer uitgebreide standaarduitrusting van de CUPRA Born Performance en Born Copper Edition krijgt nu een hightech boost, met extra comfort en een nog hoger veiligheidsniveau als resultaat. Een 360-graden camera, dodehoeksensor, uitparkeerassistent en uitstapwaarschuwing zijn voorstaan standaard en dat geldt ook voor de veiligheidssystemen Lane Assist Plus, Emergency Assist en Travel Assist. Met de intelligente parkeerhulp kunnen de Performance- en Copper Edition-modellen nu bovendien volautomatisch inparkeren. Trained Park Assist herkent zelf de omgeving en kan de Born naar een eerder opgeslagen parkeerplaats manoeuvreren.

De Born Performance en Born Copper Edition beschikken standaard over de 170 kW/231 pk sterke elektromotor en zijn er naar keuze met het 58 kWh of 77 kWh accupakket. De Born Performance is er vanaf € 50.990*** en de Copper Edition vanaf € 53.990***.

Over CUPRA

CUPRA is een nieuw avontuur gestart in Nederland. Het sportieve Spaanse automerk focust met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s op krachtige, geëlektrificeerde prestaties en rijplezier. Daarmee is CUPRA een merk voor autoliefhebbers die bovendien veel waarde hechten aan design uit Barcelona. De oriëntatie en aanschaf van een nieuwe CUPRA verloopt in Nederland geheel online via www.cupraofficial.nl, ondersteund door enkele CUPRA Garages waar de modellen en het merk ook fysiek te beleven zijn. Meer weten over CUPRA? Klik hier.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* De subsidieregeling loopt van 1 juli 2020 tot 1 juli 2025, tenzij het budget eerder op is. Jaarlijks wordt er een nieuw budget vastgesteld. CUPRA kan geen garantie geven op uitkering van de subsidie door de overheid.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

*** Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie www.cupraofficial.nl.