Leusden,
15
oktober
2021
|
11:31
Europe/Amsterdam

CUPRA Born op st(r)oom: 500 proefritafspraken in één week

  • Grote animo voor volledig elektrische Born in CUPRA Garages en Proefrit Centra
  • Beschikbaarheid 12% bijtellingversies wekt veel interesse vanuit zakelijke markt

De elektrische CUPRA Born wordt in Nederland warm onthaald. Amper een week nadat de Born zijn opwachting maakte in de Nederlandse CUPRA Garages en Proefrit Centra, staan er al ruim 500 proefritafspraken gepland. Naast de mix van electrifying performance, een sportief design en aantrekkelijke ‘One’ editions zorgt tevens de gunstige fiscale bijtelling van 12% voor Borns die nog dit jaar worden geleverd voor veel interesse van zakelijke autoliefhebbers.

Op 7 oktober jl. debuteerde de sportieve CUPRA Born bij de CUPRA Garages en Proefrit Centra in Amsterdam, Rotterdam, Zwolle, Leusden en Eindhoven. De interesse voor CUPRA’s eerste 100% elektrisch aangedreven ‘hot hatch’ is groot. Binnen een week boekte CUPRA al ruim 500 proefritten voor de Born. In de eerste week waren de proefrittijdslots direct al volgeboekt. Reden voor CUPRA Nederland om extra Born-demo's bij de CUPRA Garages en Proefrit Centra in te zetten, waardoor er nu nog meer tijdslots beschikbaar zijn om de Born te ervaren.

Echte rijdersauto

De CUPRA Born is een echte rijdersauto, en dankt zijn sportieve prestaties mede aan het exclusief voor CUPRA ontwikkelde, instelbare Dynamic Chassis Control sportonderstel met de speciale ESC Sport rijstand. De volledig elektrische CUPRA’s Born One die uitsluitend dit jaar leverbaar zijn, hebben een elektromotor met een vermogen van 150 kW/204 pk die de achterwielen aandrijft. Samen met het sportonderstel, lage zwaartepunt en de perfecte gewichtsverdeling garandeert die combinatie electrifying performance en een dynamische handling. Het 58 kWh accupakket is goed voor een actieradius tot 420 km**. Dankzij de snellaadmogelijkheid (120 kW) is elke trip na een korte laadstop snel weer voort te zetten.

CUPRA Born: nu al te rijden vanaf € 37.990*

De CUPRA Born is dit jaar leverbaar in vier onderscheidende ‘One’ uitvoeringen, vanaf € 37.990*. De grote populariteit van de Born One is momenteel onder andere te danken aan het huidige fiscaal gunstige klimaat voor elektrische auto’s. Snelle zakelijke beslissers rijden de Born mogelijk nog dit jaar, en profiteren in dat geval nog vijf jaar lang van het gunstige 12%-bijtellingstarief (16% vanaf 2022). Daarbij tellen ze slechts 12% bij over de eerste 40.000 euro van de fiscale waarde van de auto. Prettig om te weten: zowel de CUPRA Born Business One als de CUPRA Born Adrenaline One heeft een fiscale waarde onder de 40.000 euro.

Uitbreiding CUPRA Born-gamma in 2022

In 2022 volgt het reguliere Born-gamma en bovendien wordt de range dan verder uitgebreid met kleinere en grotere accupakketvarianten (45 kWh en 77 kWh) en de 110 kW/150 pk sterke elektromotor. Op dat moment wordt de 150 kW/204 pk elektromotor ook leverbaar met e-Boost Performance, dat het vermogen ‘boost’ tot maximaal 170 kW/231 pk.

CUPRA in Nederland
CUPRA is een nieuw avontuur gestart in Nederland. Het sportieve Spaanse automerk focust met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s op krachtige, geëlektrificeerde prestaties en rijplezier. Daarmee is CUPRA een merk voor autoliefhebbers die bovendien veel waarde hechten aan design uit Barcelona. De oriëntatie en aanschaf van een nieuwe CUPRA verloopt in Nederland geheel online via www.cupraofficial.nl, ondersteund door enkele CUPRA Garages en Proefrit Centra waar de modellen en het merk ook fysiek te beleven zijn. Meer weten over CUPRA? Klik hier.

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen adviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld (fiscale waarde), inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie https://www.cupraofficial.nl/

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.