Leusden,
07
december
2021
|
18:39
Europe/Amsterdam

CUPRA Born in 2022 al te rijden vanaf € 399 per maand

  • Nieuw: Born Essential tegen een ongekend scherp private lease-tarief
  • Particuliere kopers profiteren van aankoopsubsidie van € 3.350
  • CUPRA Born in 2022 leverbaar vanaf € 36.990*
Samenvatting

CUPRA breidt het leveringsgamma van de elektrisch aangedreven Born in 2022 uit met de nieuwe Essential-uitvoering. Net als de vier overige, nieuwe varianten uit de range - Business, Adrenaline, Performance en Copper Edition - beschikt de Essential over een 150 kW/204 pk sterke elektromotor, een 58 kWh-accupakket en een standaarduitrusting die zich kenmerkt door sportieve luxe. Dat alles combineert de Essential met een voor de Born nieuwe vanafprijs van € 36.990*. Dankzij de aankoopsubsidie van € 3.350 voor particuliere kopers van een elektrische auto is de Born Essential via CUPRA Private Lease al ongekend scherp te rijden vanaf € 399** per maand.

Dit jaar is de elektrische CUPRA Born zo’n groot succes dat alle beschikbare ‘One’ launch editions zijn uitverkocht. Wat betekent dat de Born met ingang van 2022 naast de nieuwe Essential-uitvoering leverbaar wordt in de vier reguliere versies Business, Adrenaline, Performance en Copper Edition.

De essentie van ‘electrifying performance’

De Essential is in 2022 een belangrijke nieuwkomer in de Born-range. Met zijn 150 kW/204 pk sterke elektromotor en het standaard sportonderstel biedt de Born Essential ‘electrifying performance’ en volop rijplezier. De 58 kWh-accu met 120 kWh-snellaadmogelijkheid zorgt daarbij voor maximaal uithoudingsvermogen, met een maximale actieradius van 420 kilometer**. 

Standaard krijgt de Born Essential onder meer Full LED-verlichting en een multimediasysteem met 12 inch touchscreen inclusief draadloze Apple CarPlay en Android Auto mee. Ook sportieve CUPRA-features als 18 inch lichtmetalen velgen in Cyclone Grey, een sportonderstel en kuipstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen zijn inbegrepen. Donker getinte ramen achter, parkeersensoren voor/achter en een verwarmbaar stuur geven de sportiviteit een luxueus tintje. Door de komst van de Essential is de CUPRA Born er in 2022 al vanaf € 36.990*. 

Subsidie van € 3.350 bij particuliere aanschaf én private lease

In 2022 kunnen particulieren die een elektrisch aangedreven auto met een fiscale waarde van maximaal € 45.000 aanschaffen aanspraak maken op een eenmalige subsidie van € 3.350. Inclusief die tegemoetkoming van de overheid is de CUPRA Born Essential komend jaar al te rijden vanaf € 33.640*. Ook particulieren die gaan voor een CUPRA Born Business, Adrenaline of Performance - die alle een vanafprijs onder de € 45.000 hebben - kunnen de subsidie (vanaf 3 januari) aanvragen.

Een prettig gegeven is dat de subsidie van € 3.350 ook beschikbaar is voor Borns die op basis van privélease worden gereden. Via CUPRA Private Lease is de Born Essential al beschikbaar voor een scherp maandbedrag van € 469***. Dankzij de overheidssubsidie van bijna € 70 per maand gedurende 48 maanden (totaal €3.350) is de Born onderaan de streep zelfs al voor € 399*** per maand te rijden. Met uitzondering van de laadkosten zijn alle overige kosten - allrisk verzekering, onderhoud en reparatie - bij dit bedrag inbegrepen. 

Verdere uitbreiding van het gamma 

De CUPRA Born Essential, Business, Adrenaline, Performance en Copper Edition met de 150 kW/204 pk sterke elektromotor en het 58 kWh-accupakket zijn per januari 2022 leverbaar. In de loop van 2022 wordt de Born ook leverbaar met een 110 kW/150 pk sterke elektromotor en komen er versies met een 45 kWh en 77 kWh accupakket.

Download hier de prijslijst voor het nieuwe 2022-gamma van de CUPRA Born.
 

Over CUPRA

CUPRA is een nieuw avontuur gestart in Nederland. Het sportieve Spaanse automerk focust met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s op krachtige, geëlektrificeerde prestaties en rijplezier. Daarmee is CUPRA een merk voor autoliefhebbers die bovendien veel waarde hechten aan design uit Barcelona. De oriëntatie en aanschaf van een nieuwe CUPRA verloopt in Nederland geheel online via www.cupraofficial.nl, ondersteund door enkele CUPRA Garages waar de modellen en het merk ook fysiek te beleven zijn. Meer weten over CUPRA? Klik hier.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld (fiscale waarde), inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie https://www.cupraofficial.nl/.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

*** CUPRA Private Lease wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Volkswagen Pon Financial Services B.V., KvK-nummer: 20073305, BTW-nummer: NL802.76.47.82.B01 en bezoekadres: Saturnus 1 (3824 ME) te Amersfoort. Getoonde tarieven zijn inclusief BTW, zijn indicatief en op basis van 48 maanden, 10.000 km per jaar en een eigen risico van €500 . Bovendien kunnen de tarieven per provincie afwijken in verband met provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Aanbod geldig zolang de voorraad strekt.