Leusden,
29
november
2021
|
15:00
Europe/Amsterdam

CUPRA Born bij 7 finalisten Car of the Year 2022

CUPRA Born bij 7 finalisten Car of the Year 2022

  • CUPRA’s eerste 100% elektrische auto op shortlist voor Car of the Year 2022-titel
  • Tweede jaar op rij dat een CUPRA-model doordringt tot de finale, na de Formentor in 2021
  • Winnaar wordt in februari 2022 bekendgemaakt
Samenvatting

Voor het tweede jaar op rij is een CUPRA-model doorgedrongen tot de finale van de Car of the Year-verkiezing. De vakjury heeft de CUPRA Born, de eerste 100% elektrische auto van het sportieve automerk, geselecteerd als één van de zeven finalisten voor de titel Car of the Year 2022. Daarmee treedt de Born in de voetsporen van de CUPRA Formentor, die afgelopen jaar met een podiumplaats eindigde in de verkiezing.

“CUPRA is een nieuwe uitdager in de autowereld; een merk dat pas drie jaar geleden geboren is en voor het tweede jaar op rij de laatste zeven voor de Car of the Year-award heeft bereikt. Deze erkenning bewijst dat CUPRA nu al een succesnummer is,” verklaart Wayne Griffiths, CEO van CUPRA. “De Born is een auto die de klasse van de elektrische auto’s verrijkt met emotie, een sportieve rijbeleving en ‘electrifying performance’. Waarmee CUPRA laat zien dat elektrificatie en performance een perfecte match zijn, en dat elektrische auto’s spannend en sexy kunnen zijn.”

De gerenommeerde Car of the Year 2022-award wordt uitgereikt door een jury van 61 vooraanstaande autojournalisten uit 23 Europese landen. De winnaar wordt in februari 2022 bekendgemaakt.

Born: een echte rijdersauto

De CUPRA Born is een echte rijdersauto die bol staat van geëlektrificeerde sportiviteit. Naast een sportieve handling en rijdynamiek komt performance bij de Born ook terug in het expressieve design, zowel uiterlijk als in het interieur. Binnenin ligt de focus net als bij elke CUPRA nadrukkelijk op de bestuurder, en wordt dynamiek afgewisseld met een duurzame twist. De styling en gebruikte materialen creëren een gevoel van sportiviteit, verfijning en kwaliteit. Standaard kuipstoelen dragen daar voor een belangrijk deel aan bij en zijn afgewerkt met SEAQUAL® Yarn-bekleding die is vervaardigd van gerecycled plastic dat uit zee is opgevist. 

De CUPRA Born is dit jaar leverbaar in vier onderscheidende ‘One’ uitvoeringen, vanaf € 37.990*. 

 

Over CUPRA

CUPRA is een nieuw avontuur gestart in Nederland. Het sportieve Spaanse automerk focust met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s op krachtige, geëlektrificeerde prestaties en rijplezier. Daarmee is CUPRA een merk voor autoliefhebbers die bovendien veel waarde hechten aan design uit Barcelona. De oriëntatie en aanschaf van een nieuwe CUPRA verloopt in Nederland geheel online via www.cupraofficial.nl, ondersteund door enkele CUPRA Garages waar de modellen en het merk ook fysiek te beleven zijn. Meer weten over CUPRA? Klik hier.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld (fiscale waarde), inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie https://www.cupraofficial.nl/