Leusden,
17
december
2021
|
12:38
Europe/Amsterdam

CUPRA bevestigt deelname aan Extreme E voor 2022

  • CUPRA en partner ABT leggen solide basis voor meer successen in 2022

Het ABT CUPRA XE-team heeft zijn zinnen gezet op een overwinning tijdens de Jurassic X Prix, de laatste ronde van het Extreme E 2021-seizoen die dit weekend plaatsvindt rondom het Engelse Dorset. Coureurs Mattias Ekström en Jutta Kleinschmidt hebben dit seizoen een solide basis gelegd voor toekomstige successen in de e-CUPRA ABT XE1, de 400 kW (550 pk) sterke 100% elektrische offroad-SUV van het team. Reden voor CUPRA om de deelname aan Extreme E volgend jaar een passend vervolg te geven.

Het team is vol vertrouwen naar het zuiden van Engeland afgereist voor de kampioenschapsfinale, na een tweede plaats tijdens de Island X Prix op Sardinië, afgelopen oktober. Dankzij dit resultaat staat het ABT CUPRA XE-team momenteel vijfde in het kampioenschap voor teams, op slechts tien punten van het podium.

Strijd om de wereldtitel in 2022

Het eerste seizoen heeft voor CUPRA en partner ABT de fundering gelegd om nog harder te werken voor 2022, om dan te kunnen strijden om de wereldtitel. “Deze eerste editie van het Extreme E-kampioenschap was een spannend jaar, waarin we een nieuwe racestijl hebben ontdekt en tegelijkertijd wereldwijd een aantal zeer belangrijke milieukwesties hebben belicht,” verklaart Mattias Ekström, één van de coureurs van het ABT CUPRA XE-team. Teamgenoot Jutta Kleinschmidt sluit zich daarbij aan: “De technologie, de auto’s, de locaties waar we geracet hebben... Extreme E was dit jaar één grote ontdekkingsreis. Een paar weken geleden hebben we in Sardinië een podiumplek behaald en die willen we in Engeland niet afstaan.”

Racen als ‘wake-up call’ voor de klimaatcrisis

Het Extreme E-kampioenschap is een ‘wake-up call’ voor de klimaatcrisis en is de eerste sport die is ontstaan uit bezorgdheid over wat er gebeurt met ecologische systemen over de hele wereld. Het doel van Extreme E is elektrische autosport te gebruiken als middel om gebieden te belichten die worden bedreigd door klimaatveranderingsproblemen, en ons ertoe te bewegen positieve actie te ondernemen om de toekomst van onze planeet te beschermen. Extreme E is een krachtige mix van actie, wetenschappelijk onderwijs en storytelling om de acceptatie van EV's te versnellen, om zo de CO2-uitstoot te verminderen en een duurzamere levensstijl te realiseren.

Seizoen twee van het Extreme E-kampioenschap gaat in februari 2022 van start.

Over CUPRA

CUPRA is een nieuw avontuur gestart in Nederland. Het sportieve Spaanse automerk focust met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s op krachtige, geëlektrificeerde prestaties en rijplezier. Daarmee is CUPRA een merk voor autoliefhebbers die bovendien veel waarde hechten aan design uit Barcelona. De oriëntatie en aanschaf van een nieuwe CUPRA verloopt in Nederland geheel online via www.cupraofficial.nl, ondersteund door enkele CUPRA Garages waar de modellen en het merk ook fysiek te beleven zijn. Meer weten over CUPRA? Klik hier.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.