Leusden,
01
september
2023
|
15:58
Europe/Amsterdam

Wereldpremière: CUPRA DarkRebel verlegt de grenzen opnieuw

  • CUPRA DarkRebel eerste 100% digitale showauto van het merk, mede gecreëerd door de Tribe met behulp van de Hyper Configurator
  • Studiemodel wordt onthuld op de IAA in München op 3-4 september en maakt de transitie van de digitale naar de fysieke wereld
  • Designteam van CUPRA heeft de nieuwste technologieën die worden gebruikt bij de ontwikkeling van videogames toegepast bij het ontwikkelen van het studiemodel
  • Volg de onthulling zondagavond via de livestream op de CUPRA Newsroom

De CUPRA DarkRebel Showcar wordt onthuld tijdens de IAA in München en verlegt de grenzen qua design en prestaties. Het digitale model dat in april werd gepresenteerd tijdens het CUPRA Exponential Impulse Event in Berlijn, sloeg nieuwe wegen in op het gebied van design door gebruik te maken van de nieuwste technologieën die worden toegepast bij de ontwikkeling van videogames. Hierbij was ook een rol weggelegd voor de CUPRA Tribe, die een bijdrage heeft geleverd aan het vormgeven van het studiemodel.

Voor de nieuwe architectuur van de elektrische CUPRA DarkRebel werden de creatieve stadia volledig digitaal doorlopen. Nadat de eerste schetsen waren goedgekeurd, speelde het visualisatie-designteam onder leiding van Manel Garcés een sleutelrol: “We werkten samen met de ontwerpers terwijl ze hun schetsen verfijnden. Voor de gelegenheid hebben we onze samenwerking geïntensiveerd, omdat we het model op digitale wijze wilden tonen tijdens het ‘Exponential Impulse Event’ in Berlijn, zodat we het concept daarna gezamenlijk verder konden uitwerken”, aldus Garcés.

Van geboetseerde klei tot videogames

“De CUPRA DarkRebel vormde een uitdaging voor de ontwerpers. We vervingen een kleimodel op ware grootte door een virtueel model en met behulp van visualisatietools slaagden we erin onze ideeën tot uiting te laten komen, terwijl we ook de CUPRA Tribe inspraak gaven”, legt Garcés uit. Hierbij werd gebruikgemaakt van de nieuwste videogame-engine technologieën zoals Unreal Engine. Garcés: “Door als team samen te werken met de ontwerpers van de afdelingen Exterieur, Interieur en Color&Trim konden we verschillende opties visualiseren en wijzigingen real time doorvoeren.”

270.000 medescheppers

De CUPRA Tribe speelde een sleutelrol in het ontwikkelingsproces. In de ‘Hyper Configurator’ werden meer dan 270.000 online configuraties afgerond, die hebben bijgedragen aan het uiteindelijke design van de showcar, die het levenslicht zal zien tijdens de aankomende IAA in München. Liefst 74% van de online bezoekers maakte gebruik van de Hyper Configurator via een mobile device, een duidelijk teken dat de CUPRA DarkRebel Showcar een auto is die werd ontworpen door en voor de volgende generatie.

Volg de wereldpremière live

De CUPRA DarkRebel Showcar wordt op zondag 3 september aan de wereld voorgesteld tijdens de Volkswagen Group Media Night en de volgende dag tijdens de CUPRA-presentatie op de IAA Munich Open Space. De wereldpremière van de CUPRA DarkRebel Showcar tijdens de Volkswagen Group Night is zondagavond vanaf 20.30u live te volgen via de onderstaande livestream:

Aanvullend presenteert CUPRA het model op maandag 4 september om 16.30 uur in de CUPRA-omgeving op de IAA ‘Open Space’ in het centrum van München. Ook deze presentatie is hieronder live te volgen:

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.