Leusden,
07
september
2023
|
14:52
Europe/Amsterdam

Wayne Griffiths uitgeroepen tot Automotive CEO van het Jaar

  • Onderscheiding erkent de impact die het leiderschap van Griffiths op CUPRA maakt
  • Eurostars Awards jaarlijks uitgereikt door Automotive News Europe

Tijdens uitreiking van de Eurostars Awards 2023 is Wayne Griffiths, CEO van CUPRA, uitgeroepen tot Automotive CEO van het jaar. De prijsuitreiking vond deze week plaats tijdens de IAA Mobility in München, waarbij meer dan zeventig leiders uit de internationale auto-industrie aanwezig waren.

De Automotive CEO van het Jaar award beloont Griffiths’ leiderschap bij CUPRA, dat momenteel één van de snelst groeiende automerken van Europa is. Wayne Griffiths mocht de prijs in 2019 ook al eens in ontvangst nemen, in de categorie Sales & Marketing.

De Eurostars Awards worden sinds 1998 jaarlijks uitgereikt door Automotive News Europe – het grootste nieuwsmedium voor de automobielsector in Europa. De verschillende prijzen erkennen leiders uit de autobranche op het gebied van strategisch denken, innovatie en creativiteit. “Deze prijs erkent het succes van CUPRA, dat is te danken aan de mensen erachter, onze ‘CUPRA Tribe’. Het is dankzij de gedrevenheid van de Tribe dat CUPRA tot de verbeelding van een nieuwe generatie autoliefhebbers spreekt, waardoor ons merk het afgelopen jaar een exponentiële groei heeft doorgemaakt”, aldus Wayne Griffiths. Sinds de oprichting van CUPRA als zelfstandig merk in 2018 verkocht het merk al ruim 400.000 auto’s. De ambitie is om op middellange termijn 500.000 auto’s per jaar te gaan verkopen.

Over Wayne Griffiths

Wayne Griffiths begon zijn carrière in het dealerbedrijf van zijn vader, voordat hij aan zijn studie Internationaal Management en Duitse taal aan de Universiteit van Leeds begon. In 1989 startte zijn carrière bij de Volkswagen Groep, waar hij voor Audi AG werkte en waar hij na een korte tussenperiode van twee jaar bij SEAT weer terugkeerde. Na diverse functies op gebied van Retail Marketing en Sales werd Griffiths in 2016 benoemd tot Executive Vice-President voor de afdeling Sales en Marketing van SEAT S.A.. Sinds 2018 is Griffiths topman van CUPRA en SEAT.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.