Leusden,
07
juli
2023
|
10:44
Europe/Amsterdam

“The Impulse of a new DJ Generation” DJ Colin Hook wint CUPRA x Spinnin’ Records’ Demo Drop contest

Winnende track ‘Freedom’ officieel uitgebracht

Na een onconventionele race naar de top won Colin Hook afgelopen maand The Impulse of a new DJ Generation: de Demo Drop contest van CUPRA en platenlabel Spinnin’ Records. De uit Zeewolde afkomstige DJ/producer maakte onder meer grote indruk met zijn live performance, waarna zijn zelf geproduceerde track Freedom door een professionele jury gekroond werd tot beste track. Vandaag is Freedom officieel uitgebracht onder het Spinnin’ Records Talent Pool label.

CUPRA en Spinnin’ Records trokken samen op bij de zoektocht naar nieuw dj-talent. ‘The Impulse of a new DJ Generation’ startte begin maart van dit jaar; aanstormende producers konden hun beste track uploaden naar Spinnin’s Talent Pool platform. Dit leverde 158 demo’s op. Vervolgens namen zij deel aan de Music Industry Masterclass in de CUPRA City Garage in Rotterdam, met voordrachten van het Nederlandse DJ duo Mr. Belt & Wezol, Millean en Spinnin’s Vice President Marketing Susanne Hazendonk. Inclusief een workshop van Pioneer DJ.

Via live set in CUPRA City Garage Rotterdam naar Hilversum

Na de selectie van acht finalisten volgde eind mei een zinderende CUPRA Convoy Ride door Rotterdam. Onderweg beoordeelde DJ duo Mr. Belt & Wezol de inzendingen, waarna vier tracks/artiesten doorgingen naar de volgende ronde. Deze draaiden dezelfde dag nog een live set in de CUPRA City Garage Rotterdam. Twee finalisten kregen vervolgens een-op-een studiotijd met Mr. Belt & Wezol om hun track te perfectioneren: Martello en Colin Hook. Tot slot zijn beide tracks beoordeeld door het Spinnin’s A&R team in Hilversum. Zij beoordeelden Freedom van DJ/producer Colin Hook als beste track.

DJ duo Mr. Belt & Wezol over ‘The Impulse of a new DJ Generation’: “Het was geweldig om zoveel thuisproducers te leren kennen. Zo zijn we zelf ook begonnen, en het was tof om te zien dat er nog steeds een levendige scene is van jongens die willen doorbreken met unieke, zelfgemaakte tracks. Het niveau van de acht finalisten was ook bizar hoog, waarbij Colin Hook naar onze mening alles heeft. Hij heeft een goede stem, sterke songs en een opwindende DJ performance. Vooral het feit dat hij zelf zingt op zijn tracks is bijzonder, dat geeft zijn act net een extra  kwaliteit. Complimenten ook aan CUPRA, dat met deze contest bewijst iets anders te willen doen dan de gebruikelijke automotive events. De masterclasses in hun City Garage waren een persoonlijk hoogtepunt; je zag hoe die plek transformeerde in een heus broeinest van thuisproducers, het voelde goed om daar deel van uit te maken door onze ervaringen te delen met die ambitieuze jongere generatie.”

Freedom

Freedom is op 7 juli officieel uitgebracht op Spinnin’s Talent Pool label, dit ging gepaard met een aankondiging op Spinnin’s Talent Pool Instagram @talentpool [link!]. Daarnaast won Colin Hook een complete Pioneer DJ set om zijn carrière verder te boosten. De talentvolle DJ/producer kijkt terug op een enerverende contest.

Colin: “Tijdens de opnamedag stond ik helemaal in mijn kracht dankzij de vibe van het publiek en de unieke sfeer waar automotive en muziek samenvloeiden. Wat ik echt nooit meer vergeet is de Demo Ride: rijdend over de Erasmusbrug bespraken Mr. Belt & Wezol en ik de dancescene, al luisterend naar mijn ingestuurde nummer Freedom. En niet alleen dat, ook het draaien van een half uur eigen, unreleased muziek waar ik mensen goed op zag gaan, droeg bij aan deze unieke ervaring. Ik heb enorm genoten en nog nooit zoiets gevoeld, vooral dankzij de intieme setting. CUPRA, Spinnin’ en Mr. Belt & Wezol hebben mij het mooiste cadeau gegeven en mij daarmee, hopelijk, een stap dichterbij mijn gedroomde leven gebracht.”

A&R Spinnin’ Records over de keuze voor de track Freedom: “Colin heeft echt iets aparts gemaakt. De track betreedt nieuwe muzikale paden, zonder werkelijk de draad en het publiek uit het oog te verliezen. En het onderwerp is ook universeel; vrijheid is nog steeds niet vanzelfsprekend voor veel mensen, evenals vrijheid van meningsuiting. De manier waarop Colin zijn stem en teksten gebruikt in combinatie met die unieke productie was een belangrijke reden om, samen met Mr. Belt & Wezol, voor hem te kiezen. Soms is één simpel haakje genoeg om een track naar een hoger niveau te tillen, ‘Freedom’ is daar een perfect voorbeeld van.”

LUISTER HIER NAAR DE WINNENDE TRACK ‘FREEDOM’

CUPRA x Spinnin’ wil met de unieke Demo Drop contest reguliere talentenjachten uitdagen; zo leiden onconventionele spelregels tot vernieuwende tracks. Het sportieve Spaanse automerk CUPRA staat bekend om de geëlektrificeerde line-up en focust met vernieuwend design op prestatie en rijplezier. De CUPRA x Spinnin’ Talent Pool sluit perfect aan op beider DNA; een kleurrijke broedplaats voor aanstormende dj’s/producers, met de ambitie om door te breken met creatieve, grensverleggende producties.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.