Leusden,
23
oktober
2023
|
14:44
Europe/Amsterdam

Tavascan: CUPRA-DNA verpakt in een nieuwe designtaal

Verrassend, prikkelend en expressief. Met de Tavascan hebben de ontwerpers van CUPRA een designtaal gecreëerd die zich richt op een nieuwe generatie autoliefhebbers. Julio Lozano, hoofd Exterieurdesign van CUPRA, vertelt hoe het spannende design nieuwe mogelijkheden creëert om te laten zien “wie CUPRA is en hoe CUPRA wil zijn”.

“Bepalend voor onze nieuwe designtaal zijn elementen als de drie driehoekige ‘ogen’ in de koplampen. De gehele neus van de Tavascan springt in het oog en legt de nadruk op de prestaties en aerodynamica van de auto”, legt Lozano uit. “Alle elementen die het DNA van CUPRA definiëren - zoals de V-vormige motorkap en het verlichte CUPRA-embleem - geven de Tavascan een zelfverzekerde en dynamische uitstraling.”

download

CUPRA-embleem als hart van de Tavascan

Ook de achterlichten hebben een belangrijke rol. “We zochten naar een mogelijkheid om de auto tot leven te wekken. Het CUPRA-embleem, in het midden van de lichtband, dient als het ware als het hart van de Tavascan. Zodra het contact wordt ingeschakeld, stroomt het licht vanaf het embleem naar buiten. Alsof er vanuit het hart bloed naar de aderen wordt gepompt”, vertelt Lozano. De lichtsignatuur geeft de auto een brede en robuuste uitstraling. “Doordat de verticale reflectors op de hoeken zijn geplaatst, hebben we de auto visueel breder gemaakt.”

Deze nieuwe benadering benadrukt de krachtige identiteit van CUPRA, waarbij technologie en design hand-in-hand gaan en de auto een krachtige eigen identiteit geven. “Het resultaat van ons werk mag beslist gezien worden”, concludeert CUPRA’s hoofd Exterieurdesign.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.