Leusden,
25
januari
2024
|
11:00
Europe/Amsterdam

Sven Schuwirth versterkt Raad van Bestuur SEAT S.A.

SEAT S.A. heeft Sven Schuwirth met ingang van 1 februari 2024 benoemd tot nieuwe Executive Vice-President Sales en Marketing voor de merken SEAT en CUPRA. In deze functie volgt hij Kai Vogler op, die is aangesteld als CEO van de nieuw opgerichte onderneming Volkswagen Financial Services Overseas AG.

In zijn nieuwe rol versterkt Sven Schuwirth de Raad van Bestuur van SEAT S.A. en rapporteert hij rechtstreeks aan Wayne Griffiths. Sven trad in juni 2021 in dienst bij SEAT S.A. als hoofd Digital Business en Product Strategy. In die hoedanigheid heeft hij een grote invloed gehad op de ontwikkeling van CUPRA’s productstrategie en de expansie van het merk naar nieuwe markten als Australië. Sinds afgelopen jaar maart bekleedt Schuwirth de functie van COO CUPRA.

In zijn nieuwe rol gaat Schuwirth onder meer een belangrijke bijdrage leveren aan de transformatie van de onderneming naar elektrificatie. Daarnaast wordt hij verantwoordelijk voor de marktintroducties van nieuwe modellen als de CUPRA Tavascan, CUPRA Terramar en CUPRA Raval en neemt hij de doorontwikkeling van het merk SEAT op zich.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.