20
december
2019
|
16:11
Europe/Amsterdam

Racer blikt vooruit op nieuwe CUPRA Leon

Racer blikt vooruit op nieuwe CUPRA Leon

  • CUPRA Leon Competición heeft nieuwe Leon als basis
  • TCR-raceauto levert DNA voor nieuwe CUPRA Leon

Met de Leon Competición introduceert CUPRA een TCR toerwagen die de basis legt voor de compleet nieuwe CUPRA Leon die in 2020 debuteert. De CUPRA Leon Competición raceauto heeft de nieuwe Leon als basis die op 28 januari aanstaande zijn wereldpremière beleeft.

De nieuwe TCR-racer van CUPRA blikt alvast vooruit op de nieuwe generatie CUPRA Leon die volgend jaar zijn opwachting maakt, en versterkt de verwantschap van CUPRA met de openbare weg én het circuit. De Leon Competición wordt voorzien van een aerodynamisch geoptimaliseerd nieuw bodywork. Naast het gebruik van meer lichtgewicht componenten voor een betere gewichtsverdeling en een vernieuwde set-up van de wielgeometrie is ook de transmissie verder verbeterd. Het hart van de auto – een 2,0-liter turbomotor – krijgt meer vermogen en maakt de auto nog competitiever. 

De ontwikkeling van de nieuwe CUPRA Leon Competición TCR-auto bevindt zich in de eindfase. De toerwagen wordt al sinds afgelopen oktober uitgebreid getest, onder meer op circuits in Spanje, Portugal en Italië. Geïnteresseerde kopers kunnen hun interesse in de CUPRA Leon Competición vanaf vandaag kenbaar maken via CUPRA’s pre-booking systeem (https://prebooking.cupraofficial.com). De eerste leveringen staan vanaf april 2020 gepland vanuit het nieuwe Spaanse hoofdkantoor van CUPRA.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.