Leusden,
29
november
2022
|
13:57
Europe/Amsterdam

Mooie zege voor ABT CUPRA XE tijdens seizoensfinale Extreme E in Uruguay

  • Nasser Al-Attiyah en Klara Andersson leiden finale Extreme X van start tot finish
  • Elektrische CUPRA Tavascan XE onderstreept zijn snelheid en betrouwbaarheid
Samenvatting

ABT CUPRA XE heeft het tweede Extreme E-seizoen afgelopen weekend in stijl afgesloten met een overwinning tijdens de Energy X Prix in Uruguay. 

Coureurs Nasser Al-Attiyah en Klara Andersson waren het gehele weekend snel en klokten zowel in Q1 (voordat ze een tijdstraf van vijf seconden kregen) als in Q2 de snelste tijd. Daarmee kwalificeerde het duo zich rechtstreeks voor de finale. Bekend was al dat de start daar allesbepalend zou zijn en Al-Attiyah kwam dan ook uitstekend uit de startblokken. Met een voorsprong van 3,3 seconden arriveerde hij in de Switch Zone. Daar nam Andersson het stuur over voor een prachtig vervolg. Ze breidde de voorsprong halverwege haar eerste ronde al verder uit naar 5 seconden. Net als Al-Attiyah presteerde ze vervolgens foutloos en werd ze als winnaar afgevlagd met een comfortabele voorsprong van 3,42 seconden.

Uitstekend weekend bekroond met overwinning

“De start was goed en de eerste twee ronden verliepen echt fantastisch”, verklaarde Al-Attiyah. “Het was niet eenvoudig, maar dankzij Klara en het CUPRA-team hebben we een uitstekend weekend met een overwinning afgesloten.”

“Het was super om mijn eerste volwaardige raceweekend met CUPRA af te sluiten met een podium”, aldus Andersson. “Qua snelheid zaten we het hele weekend bij de top en de prestaties van de CUPRA Tavascan XE boden me de kans om er vol voor te gaan. Het verliep gewoonweg perfect!”

De eerste zege van het team in 2022 heeft ABT CUPRA XE de zesde plaats in het puntenklassement bezorgd. In de voorlaatste ronde van het kampioenschap - in Chili – finishte het team ook al op het podium.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.