06
november
2019
|
10:52
Europe/Amsterdam

Mattias Ekström rijdt eerst testronden met CUPRA e-Racer

Mattias Ekström rijdt eerst testronden met CUPRA e-Racer

  • Ontwikkeling van eerste volledig elektrische raceauto in volle gang

Met meer dan 25 jaar aan race ervaring in verschillende autosportdisciplines is Mattias Ekström één van de meest veelzijdige coureurs ter wereld. Nu is hij begonnen aan één van de grootste uitdagingen in zijn carrière: de ontwikkeling van de CUPRA e-Racer, de eerste volledige elektrische raceauto waarmee CUPRA vanaf 2020 deelneemt aan de nieuwe ETCR-serie.

“Ik heb echt genoten op het circuit. De auto voelde goed aan, zeker bij accelereren vanuit langzamere stukken op het circuit. Er is nog wel tijd nodig om te wennen aan het geluid van de motor; het is veel stiller dan elke andere auto die ik heb gereden. Bovendien moet ik elke ronde aandacht besteden aan het energiebeheer. Dat is essentieel bij een elektrische racewagen. Ik hoop het CUPRA-team te kunnen helpen met mijn ervaringen en de auto sneller te maken, maar tegelijkertijd ook consistenter en gemakkelijker te rijden. Winnen is alles voor mij en ik wil CUPRA op het podium van de wereldwijde autosport plaatsen.”