Leusden,
07
november
2023
|
11:25
Europe/Amsterdam

Lucas di Grassi blikt vooruit op nieuw Formule E-seizoen

  • Braziliaanse coureur geeft eerste feedback na pre-season test in Valencia
  • “Mijn verwachtingen? Concurrerend zijn in elke race, altijd streven naar een top tien positie en zelfs een top zes, en met wat geluk podiumfinish”
  • Formule E-seizoen op 13 januari van start in Mexico-Stad

Lucas di Grassi, de nieuwe coureur van het ABT CUPRA-team, is al jarenlang één van de sleutelfiguren in de Formule E. Hij won de eerste kampioenschapsrace in 2014 en sindsdien heeft hij aan alle negen seizoenen van de elektrische raceklasse deelgenomen. Nu gaat hij zijn tiende jaar in, met als doel ABT CUPRA Formula E naar de top te brengen.Voor zijn nieuwe team is de Braziliaanse coureur geen onbekende. Zijn eerste zeven seizoenen in de Formule E bracht hij door bij ABT, het team waarmee Di Grassi zijn grootste triomfen behaalde: het Wereldkampioenschap in 2017 en de teamtitel in 2018. Nu keert hij terug naar ABT, maar deze keer met CUPRA, en verrijkt hij het team met “jarenlange ervaring. Ik heb zeven jaar voor ABT geracet, ik ken het team en ik ga proberen alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan bij de andere teams, over te brengen, om een betere auto te maken en dit seizoen zo hoog mogelijk te eindigen.”

Concurrentiestrijd

Lucas di Grassi heeft de evolutie van elektrisch racen meegemaakt sinds de start van het kampioenschap. “Het aantrekkelijkste deel van de Formule E is zonder twijfel de concurrentiestrijd binnen de klasse. Alle coureurs en teams presteren op een zeer hoog niveau. En racen met deze auto’s in stadscentra is echt heel spannend.”

Het nieuwe seizoen start op 13 januari in Mexico-Stad, gevolgd door races over de hele wereld, zoals in Tokio, Monaco en Londen. “Mijn verwachtingen voor dit seizoen? Consistent punten scoren, competitief zijn in elke race, ernaar streven om altijd in de top tien te eindigen en zelfs in de top zes, en met een beetje geluk een podiumplaats behalen. Het zou fantastisch zijn om daar weer te staan.”

40 podiums, 13 overwinningen en 12 snelste ronden

De statistieken achter de coureur zijn ongeëvenaard. In het seizoen waarin hij het kampioenschap won, stond Di Grassi zeven keer op het podium, waarvan twee keer op de hoogste trede. Daarnaast werd hij twee keer tweede in het Wereldkampioenschap. Maar afgezien van de cijfers deelt Lucas zijn meest persoonlijke kant in drie woorden: “Ik ben een racer, een vader en een Braziliaan.”

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.