Leusden,
20
februari
2024
|
20:05
Europe/Amsterdam

Krachtige impuls: CUPRA Born VZ

  • Pure dynamiek: vermogen van 240 kW/326 pk en achterwielaandrijving 
  • Hoogwaardige ondersteltechnologie met DCC sportchassis 
  • Nieuwe 79 kWh accu goed voor een range tot 570 km*; snelladen met 170 kW

De elektrische CUPRA Born-range krijgt een krachtige impuls met de introductie van het topmodel Born VZ. Dankzij een vermogen van maar liefst 240 kW/326 pk levert hij prestaties van sportauto-niveau. Ook achterwielaandrijving en diverse onderstelmodificaties dragen bij aan maximaal rijplezier. Dankzij een nieuwe 79 kWh-accu bedraagt de maximale range 570 km*. De nieuwe CUPRA Born VZ heeft daarbij een uitgesproken sportief in- en exterieur. Ook beschikt hij over de laatste innovaties op het gebied van infotainment en veiligheid. 

De CUPRA Born heeft vanaf het begin laten zien dat performance en duurzaamheid een perfecte match kunnen zijn. De nieuwe Born VZ tilt het dynamische karakter naar een nog hoger niveau. Een 240 kW/326 pk sterke elektromotor met een maximaal koppel van 545 Nm drijft de achterwielen aan. De acceleratie van 0-100 km/u duurt slechts 5,7 seconden en de topsnelheid is elektronisch begrensd op 200 km/u.

download

Maximaal rijplezier

Om het prestatiepotentieel maximaal te kunnen benutten, beschikt de vijfzits Born VZ over hoogwaardige ondersteltechnologie. De vering en demping vallen op door hun dynamische afstelling. Ook zijn er stuggere torsiestabilisatoren gemonteerd. Daarbij is het nieuwe sportonderstel met Direct Chassis Control (DCC) standaard. Bij dit systeem worden de dempers op basis van de omstandigheden en het rijgedrag individueel aangestuurd. DCC biedt bovendien de keuze uit diverse (sportieve) rijmodi. Ook het aangepaste stuur- en remsysteem dragen bij aan het stevige en stabiele gevoel.

Range tot 570 km*

De CUPRA Born VZ heeft een nieuw 79 kWh-accupakket dat goed is voor een maximale range van 570 km*. Snelladen kan met maximaal 170 kW. Het van 10-80% opladen duurt daarmee minder dan 30 minuten*. Uiteraard is (thuis) laden met 11 kW ook mogelijk.

Sportieve looks

De Born VZ is leverbaar met nieuwe 20 inch lichtmetalen velgen. Er is keuze uit twee designs. Opvallende kenmerken als 3D Copper-inserts en speciale giettechnologie onderstrepen het sportieve karakter. De nieuwe kleur ‘Dark Forest’ is inclusief de ‘Midnight Black’-optie voorbehouden aan de Born VZ. Een panoramisch glazen dak is standaard. 

Die zit!

Kuipstoelen met een sportieve, lage zitpositie zijn standaard in de Born VZ. Voor de bekleding worden duurzame en gerecyclede materalen als SEAQUAL®YARN-textiel en DINAMICA gebruikt. De Born VZ heeft paddles achter het stuur waarmee tijdens het rijden de mate van regeneratie is in te stellen. De horizontale lichtstrip over de gehele breedte van het dashboard werkt samen met diverse assistentiesystemen. Door de lichteffecten komen waarschuwingen nog beter over. 

Groot(s) infotainment

De Born VZ heeft een infotainmentsysteem met een nieuw 12,9 inch (33 cm) vrijstaand centraal touchscreen. Met een handige, verlichte touchbar zijn onder meer het geluidsvolume en klimaatinstellingen te wijzigen. Een 425 watt Sennheiser sound system met 10 speakers is optioneel. 

Rijassistentie 

De nieuwe Born VZ is leverbaar met de nieuwste rijassistentiesystemen. In Travel Assist 2.6 komen de Adaptieve Cruise Control en Lane Assist samen. Dit systeem werkt dankzij informatie uit de Cloud nu nog beter op trajecten met slechte wegmarkeringen. 

Met Remote Park Assist is het mogelijk om een parkeermanoeuvre te voltooien met een smartphone en met Trained Park Assist kan de Born VZ parkeerplaatsen naar keuze in het geheugen opslaan. De auto kan hier keer op keer zelfstandig inparkeren. De 360-graden camera staat garant voor een perfect (over)zicht van de omgeving rondom de Born VZ. Ook Side Assist, dat waarschuwt voor voertuigen in de dode hoek, Front Light Assist (automatische grootlichtregeling), Dynamic Road Sign Display en Exit Warning zijn beschikbaar voor de Born VZ.

De nieuwe CUPRA Born VZ wordt in het derde kwartaal van 2024 op de markt verwacht. De exacte specificaties en prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.  

Download B-roll materiaal

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.