Leusden,
06
september
2022
|
12:32
Europe/Amsterdam

Het vergt slechts 7 seconden om verliefd te worden op een CUPRA

  • Jorge Diez, Design Director van CUPRA, zoomt in op meest opvallende design-highlights UrbanRebel, Tavascan en Terramar 
  • CUPRA’s designteam geeft modellen van de toekomst een krachtige persoonlijkheid

Begin juni onthulde CUPRA de UrbanRebel, Tavascan en Terramar. Autodesigns waar je op slag verliefd op wordt. Binnen zeven seconden, om precies te zijn. 

Mensen denken vaak dat verliefd worden uit het hart komt, maar dat is niet het geval. Het is een proces dat begint in de hersenen, en wanneer we verliefd worden komen er binnen enkele seconden stoffen als dopamine, oxytocine en adrenaline vrij. Iets soortgelijks gebeurt er bij het zien van de geëlektrificeerde toekomstmodellen van CUPRA. De recent onthulde CUPRA UrbanRebel, CUPRA Tavascan en CUPRA Terramar slagen erin om je binnen slechts zeven seconden verliefd te laten worden. Jorge Diez, Design Director van CUPRA, highlight de meest opvallende designdetails van deze drie toekomstmodellen van CUPRA. 

Voor de vormgeving van CUPRA’s toekomstige modellen kreeg het team van Jorge Diez carte blanche. “Het was een geweldige uitdaging om de toekomst van CUPRA te mogen vormgeven. Wat we natuurlijk willen, is dat iedereen direct verliefd wordt op onze auto’s”, licht CUPRA’s Design Director toe. Dit lukt uitzonderlijk goed: vorig jaar werden de Formentor en Born bekroond met één van de meest prestigieuze onderscheidingen in de auto-industrie: het Goldenes Lenkrad. Maar ook de drie nieuwe geëlektrificeerde modellen ontstijgen de massa met hun innovatieve designs.

Krachtig en vastberaden 

CUPRA’s nieuwe modellen danken hun krachtige uitstraling aan nieuwe vormen en proporties. “De auto’s zien er stoer en vol zelfvertrouwen uit”, aldus Diez, terwijl hij de driehoekige koplampen aanwijst. “Dat maakt ze al bij de eerste oogopslag herkenbaar als een CUPRA.” In de flanken zijn opvallende lijnen verwerkt, die de indruk wekken alsof de auto altijd in beweging is. 

Een interieur voor mensen die van autorijden houden

Ook vanbinnen slaan de UrbanRebel, Tavascan en Terramar qua design een nieuwe weg in. “Bij CUPRA zijn we dol op autorijden. Rijplezier is wat ook onze toekomstige modellen kenmerkt”, verklaart Diez. Zo is het dashboard geheel gericht op de bestuurder. Maar ook duurzaamheid speelt een essentiële rol: in het interieur worden bijvoorbeeld gerecyclede materialen toegepast. “Duurzaamheid en technologie gaan hand-in-hand, met als doel de emoties te prikkelen”, concludeert Jorge Diez. 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.