Leusden,
20
juli
2022
|
14:53
Europe/Amsterdam

Globalisering CUPRA zet door met lancering in Australië

  • Eerste CUPRA City Garage geopend in Sydney
Samenvatting

De ambitie van CUPRA om een wereldwijd merk te worden, krijgt een nieuwe impuls met de lancering in Australië. CUPRA heeft vandaag de allereerste Australian City Garage geopend in het hart van de centrale zakenwijk van Sydney.

De opening van de eerste CUPRA City Garage in Australië markeert de volgende grote stap in de globalisering van het nieuwe merk. Australië is een strategische wereldmarkt voor de expansie in Azië-Pacific en daarbuiten. Sinds de lancering van CUPRA in 2018 is de wereldwijde omzet gegroeid van € 430 miljoen tot bijna € 2,2 miljard in 2021. 

download
CUPRAs globalization takes major step with Australian launch

Productoffensief

Australië is voor CUPRA de eerste markt met een 100% agentschapsmodel en het is eveneens de eerste markt waarin een volledig digitale klantreis wordt aangeboden via een end-to-end-platform. Er worden tegelijkertijd drie auto's op deze markt gelanceerd: de CUPRA Ateca, CUPRA Leon en CUPRA Formentor. In een later stadium volgt de CUPRA Born Down Under. De interesse in deze voor Australië geheel nieuwe modellen is groot: inmiddels hebben 11.000 belangstellenden zich al gemeld en zijn de extra aantrekkelijke Launch Editions zijn zeer in trek. Vanaf 2025 breidt CUPRA de line-up uit met de nieuwe Terramar, Tavascan en UrbanRebel.

CUPRA City Garage in Sydney: de 7e ter wereld

De CUPRA City Garage is meer dan alleen een flagshipstore. Het is een meeslepende retaillocatie gelegen in een van de meest iconische wijken van de stad. Het design is geïnspireerd op zowel de Middellandse Zee als de natuurlijke landschappen van Australië. Een van de opvallende highlights van deze locatie is een artwall gemaakt door Chris Princic, wiens werk ook in verschillende andere CUPRA City Garages te zien is. De Sydney CUPRA City Garage is de zevende na Mexico City, Hamburg, München, Milaan, Lissabon en Rotterdam. Het doel van het merk is om in 2023 15 verkooplocaties te hebben geopend.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.