Leusden,
08
juli
2022
|
09:00
Europe/Amsterdam

Elektrische CUPRA Born scoort maximaal in veiligheid

  • Vijf sterren voor Born in strenge Euro NCAP veiligheidstests
  • CUPRA’s eerste 100% elektrische auto scoort op alle testonderdelen uitstekend
  • Born evenaart testresultaten van Formentor en Leon

In navolging van de CUPRA Formentor en CUPRA Leon is de volledig elektrische CUPRA Born na intensieve veiligheidstests door Euro NCAP bekroond met de maximale score van vijf sterren. Daarmee laat CUPRA opnieuw zien dat sportieve, geëlektrificeerde prestaties en veiligheid perfect samengaan.

“CUPRA wil niet alleen de zinnen prikkelen, maar ook auto’s bouwen die voldoen aan de allerhoogste veiligheidseisen,” verklaart Dr. Werner Tietz, Executive Vice-President voor Research & Development bij CUPRA. “Dit hebben we met de Formentor en Leon al laten zien en met een maximale score van vijf sterren wordt dit door de Born nog eens onderstreept.” 

Breed scala aan veiligheidssystemen

De CUPRA Born heeft zijn uitstekende score mede te danken aan het complete pakket aan veiligheidssystemen, zoals het afstandscontrolesysteem (Front Assist) met noodremfunctie, verkeersbordherkenning, uitwijk- en afslagassistent, grootlichtassistent en pro-actieve inzittendenbescherming (Pre-Crash). Tevens is de Born uitgerust met een E-Call noodoproepsysteem en zeven airbags, inclusief een centrale airbag tussen de bestuurder en bijrijder. Front Assist herkent andere voertuigen, voetgangers en fietsers, stuurt de auto automatisch om een stilstaand object of persoon en brengt het voertuig vervolgens tot stilstand.

Maximale score op ieder vlak

Mede dankzij de complete veiligheidsuitrusting scoort de CUPRA Born op alle vier testonderdelen uitstekend: 93% op de veiligheid voor volwassenen, 89% op het gebied van kindveiligheid, 73% op de bescherming van kwetsbare verkeersdeelnemers rond de auto en 80% op het gebied van veiligheidsassistenten.

De aangescherpte testmethode die Euro NCAP in 2020 doorvoerde, heeft CUPRA aangemoedigd om de veiligheid van zijn modellen naar een nog hoger niveau te tillen. De maximale score van vijf sterren voor de CUPRA Formentor, Leon en Born spreekt in dat licht voor zich.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.