08
juli
2020
|
12:54
Europe/Amsterdam

el-Born: CUPRA’s eerste volledig elektrische power-EV

  • Dynamische en sportieve looks, hoogwaardig interieur 
  • Focus op prestaties en rijdynamiek: 0 tot 50 km/u in slechts 2,9 sec.; DCC Sport specifiek ontwikkeld voor CUPRA el-Born
  • Tot 500 kilometer range dankzij 77kWh batterij (bruto: 82kWh)

CUPRA onthult vandaag een model dat de perceptie van elektrisch aangedreven auto’s gaat veranderen. Sinds zijn introductie op de Autosalon van Genève in 2019 heeft de el-Born Concept lof geoogst met zijn moderne looks en persoonlijkheid. Sindsdien is het model verder geëvolueerd, en kreeg het een nadrukkelijk sportief karakter en een nog grotere visuele impact. Het resultaat is de geboorte van de eerste volledig elektrische auto van CUPRA: de CUPRA el-Born.

De CUPRA el-Born wordt voorzien van geavanceerde technologieën, waaronder een Head-up Display met Augmented Reality. Op een enkele batterijlading kan hij maximaal 500 kilometer afleggen dankzij een zeer efficiënt 77kWh batterijpakket (bruto: 82kWh). Dankzij de snellaadmogelijkheid volstaan slechts 30 minuten om de CUPRA el-Born minimaal 260 kilometer aan extra rijbereik te geven.

download
VIDEO_CUPRA_ EL_BORN

Duurzame sportiviteit

Het interieur van de el-Born weerspiegelt overduidelijk CUPRA’s filosofie: een mix van kwaliteit, performance en geavanceerde technologie. Die mix komt bijvoorbeeld tot uiting in de sportieve kuipstoelen, het nieuwe stuurwiel met Drive Profile Selection, en de keuze voor hoogkwalitatieve materialen. Bovendien heeft CUPRA gerecycelde materialen in het interieur van de el-Born verwerkt.

De introductie van de CUPRA el-Born in 2021 staat symbool voor de combinatie van duurzame mobiliteit en sportiviteit. CUPRA verpakt die elementen in een uniek en exclusief product voor consumenten die op zoek zijn naar de meest geavanceerde technologie bij een zo klein mogelijke impact op het milieu.

De CUPRA el-Born gaat geproduceerd worden in het Duitse Zwickau en past perfect binnen de merkfilosofie en het klantprofiel van CUPRA. “De CUPRA el-Born heeft alle genen van het merk CUPRA in zich. Op basis van het oorspronkelijke studiemodel hebben we een auto met een dynamisch design, een sportieve inborst en geavanceerde technologie ontwikkeld. De CUPRA el-Born is het levende bewijs dat performance en elektrificatie uitstekend samengaan,” aldus Wayne Griffiths, CEO van CUPRA.

Instant acceleratie

Die combinatie uit zich in een razendsnelle acceleratie van 0-50 km/u in slechts 2,9 seconden. Dynamic Chassis Control Sport (DCC Sport) is op basis van het MEB-platform exclusief voor de CUPRA el-Born ontwikkeld. Deze technologie combineert de sportieve rijhoogte van de auto met een systeem dat zich automatisch aanpast aan alle omstandigheden, met een superieur niveau aan rijdynamiek tot gevolg.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.