CUPRA x Tim Wes @ Rotterdam Art Week

  • ‘Born in the Mirror Hour’
  • Kunstinstallatie een maand lang te bezichtigen in de CUPRA City Garage Rotterdam
  • Kunstzinnige hoofdrol voor elektrische CUPRA Born

Leusden, 10 februari 2023 – CUPRA en kunstenaar Tim Wes hebben elkaar gevonden voor een partnership tijdens Rotterdam Art Week. Via zijn kunstinstallatie ‘Born in the Mirror Hour’ vertolkt Tim zijn visie op het verre morgen. De glazen lichtinstallatie is een tijdreis, waarin hij een blik werpt op hoe het er dan uit kan zien. “De veranderingen gaan zo snel dat we amper nog staan te kijken van het volgende ‘nieuwe ding’. Als we het nieuws mogen geloven, reizen we binnenkort niet meer naar een ander land, maar naar een andere planeet.” De kunstinstallatie met documentaire werd gisteravond onthuld in het kader van Rotterdam Art Week en is een maand lang te bewonderen in de CUPRA City Garage Rotterdam.

Kunstenaar Tim Wes heeft een fascinatie ontwikkeld voor onze omgeving en hoe die er in de toekomst uit gaat zien. De bijzondere samenwerking CUPRA X Tim Wes ter gelegenheid van Rotterdam Art Week staat dan ook symbool voor vooruitgang en het bieden van vernieuwende perspectieven op conventionele zienswijzen. In ‘Born in the Mirror Hour’, een kunstinstallatie waarin een hoofdrol is weggelegd voor de 100% elektrische CUPRA Born, vertolkt de in Rotterdam woonachtige kunstenaar een passage uit zijn visie hierop. Een die vertelt over een wereld waarin we alle informatie tot onze beschikking hebben, we alles opnieuw kunnen inrichten en ons afvragen wat de ‘why’ achter bepaalde vraagstukken is.

Nieuwe canvassen creëren

Tim Wes laat als maker graag zijn gedachten over die vraagstukken gaan. Hij hoopt met zijn creatieve geest en zijn ideeën mede vorm te kunnen geven aan de toekomst. “De nieuwe generatie wil niet in het verleden blijven hangen, maar wil buiten de gebaande paden treden om nieuwe canvassen te creëren en vorm te geven.” Het begint volgens de multidisciplinaire visionair met het stellen van de juiste vragen. “Dit leidt naar het openen van nieuwe portalen en het ontdekken van nieuwe galaxies die de mensheid in staat stelt te ontwikkelen en te overleven op aarde”, licht Tim toe.

De documentaire over het creatieve proces - geproduceerd door Together & Dedicated - ondersteunt het motto ‘Door de status quo op elk moment uit te dagen, kunnen we onszelf continu blijven verrassen’.

CUPRA X Tim Wes: een maand lang in de CUPRA City Garage Rotterdam 

De onthulling van Tim’s werk ‘Born in the Mirror Hour’ vond plaats op donderdag 9 februari voor friends and family only. De installatie is tijdens Rotterdam Art Week van 10-12 februari voor het publiek te zien in de CUPRA City Garage Rotterdam en blijft daar vervolgens nog een maand lang te bewonderen.

"Find yourself in a mirrored reflection of reality, create the narrative and define the future.”

Over Tim Wes

Zijn delicate smaak voor culturele vermenging en het vermogen om de status quo van de universele perceptie van kunst uit te dagen, gaf leven aan een genre-overstijgend kunstenaarschap. De energie die door zijn creaties vloeit weerspiegelt de disruptieve en helende visie die hij voor de wereld heeft. Tim Wes laat ons zien dat de term ‘uomo universale’ - tegenwoordig ook wel multidisciplinair kunstenaar genoemd - nog steeds bestaat. Net zoals Da Vinci dit in de 15e eeuw belichaamde, herdefinieert de Rotterdamse maker de betekenis van deze term door ongekende innovaties op hedendaagse gebieden tot stand te brengen. Een blauwdruk voor the new order.

Over CUPRA

CUPRA is een nieuw avontuur gestart in Nederland. Het sportieve Spaanse automerk focust met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s op krachtige, geëlektrificeerde prestaties en rijplezier. Daarmee is CUPRA een merk voor autoliefhebbers die bovendien veel waarde hechten aan design uit Barcelona. De oriëntatie en aanschaf van een nieuwe CUPRA verloopt in Nederland geheel online via www.cupraofficial.nl, ondersteund door enkele CUPRA Garages waar de modellen en het merk ook fysiek te beleven zijn. Meer weten over CUPRA? Klik hier.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.