Leusden,
06
december
2023
|
12:21
Europe/Amsterdam

CUPRA wordt Global Partner van America’s Cup zeilrace

  • Vermaard zeilevent wordt van augustus tot en met oktober 2024 voor het eerst in Barcelona georganiseerd
  • ‘CUPRA Cube’ - ontworpen in samenwerking met Omega - telt af naar de start van de race én naar de onthulling van de CUPRA Terramar

CUPRA is de Global Partner van de 37e America’s Cup, één van de meest prestigieuze sportevenementen ter wereld. Voor het eerst in de 172-jarige historie van de America’s Cup vormt Barcelona de uitvalsbasis van het evenement, van augustus tot en met oktober 2024.

Onder het motto ‘Two dreams. One countdown’ is deze week in La Barceloneta, een beroemde wijk aan de haven Port Vell in Barcelona, de ‘CUPRA Cube’ onthuld. Deze innovatieve ‘aftelklok’ werd ontwikkeld in samenwerking met Omega, de officiële tijdwaarnemer van de America’s Cup. Van augustus tot en met oktober 2024 is Port Vell hét toneel voor dit zeilevenement. Zodra de timer op ‘0’ staat, klinkt het startschot voor de race én worden de eerste foto’s van de CUPRA Terramar getoond. Deze sportieve, geëlektrificeerde SUV is een eerbetoon aan de geboorteplaats van CUPRA.

“Barcelona is de ideale locatie voor de 37e America’s Cup, met de potentie om uit te groeien tot een wereldwijd epicentrum voor de zeilsport”, aldus Wayne Griffiths, CEO van CUPRA. “CUPRA is erg trots om grote, internationale events te ondersteunen en de wereld vanuit Barcelona te inspireren.”

Puig Women’s America’s Cup

In 2024 wordt voor de eerste keer in de geschiedenis ook de Puig Women’s America’s Cup gehouden. Dit initiatief biedt vrouwelijke zeilers een platform om hun vaardigheden te tonen en te racen op het hoogste niveau, om zo een weg te effenen naar deelname aan de America’s Cup zelf. Tegelijkertijd vindt in Barcelona ook de Youth America’s Cup plaats, een zeilrace voor aanstormende talenten onder de 25 jaar.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.